Fina tidiga formbesked

Telge och Nykvarn pressade elitserielag Om drygt en månad är det division ett-premiär. Och såväl Telge SIBK som Nykvarns IF tycks vara väl förberedda - att döma av helgens Go & Gla cup.


Det blev Huddinge som vann försäsongsturneringen i Björkestahallen efter 5-1 i finalen mot ett Balrog med flera landslagsspelare borta. Men bakom elitserielagen gladde både Telge och division ett-nykomlingen Nykvarn med fina formbesked.

- Det här kändes lugnande för oss. Vi visade att vi kommer att vara bra med när serien sätter igång, konsta­terar NIF-tränaren Lars Dahlström, vars lag slog Telge 2 och Vendelsö för att sedan förlora gruppfinalen med 2-3 i en rysare mot Balrog.

- Vi ledde faktiskt med 2-1 en minut före slutet, berättar Dahlström, som plussade extra för duon Sara Ladstedt och nya Johanna Ottosson.

I matchen om tredjepris var det dags för lokalderby och då vann Telge över NIF med klara 3-0.

- Vi måste också vara nöjda med turneringen, inte minst med vårt försvarsspel, säger Telgetränaren Peter Nilsson, som i gruppspelet fick se sitt unga lag pressa slutsegraren Huddinge (förlust 0-1) samt besegra division ett-kollegorna Hässelby och Linköping.

För Telges del är det nu klart att två viktiga spelare lämnar laget för studier på annan ort. Juniorlandslagsmålvakten Elin Jonsson flyttar till Karlstad och Evelina Edström till Örebro.

Taget från www.lt.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
© Headerbilder från Wallpapers Wide