Wake me up when september ends

Den 2012-09-30, kl 12:31:12
Filed in Hästliv, Life | Kommentarer: 0
 
Idag har jag söndagsångest till 1000. Känner inte för att göra någonting. Och inte det heller. En riktig skitdag vill jag kalla det faktiskt. Som vanligt så har helgen gått alldeles för fort. I fredags firades Mattan som har fyllt år. Vi åt på en jättemysig restaurang, Medusas källare. En perfekt fredagskväll med god mat och fina människor ♥
 
I lördags gick jag upp halv fem för att åka till Gekås Ullared med Sanna. Vi körde 90 mil den dagen, och det var helt klart värt det. Nu gick vi i och för sig bara på hästavdelningen (som var en hel undervåning) men nästa gång skulle jag vilja titta lite på allt annat också. Efter tre timmar gick vi därifrån nöjda och glada och båda två 2.000 kr fattigare. Jag fick fyra hästtäcken, ett schabrak, ett träns, ett par ridbyxor, strumpor, två grimmor, B-vitamin och lite annat småplock. Helt sjukt vad billigt! Men det ska bli spännande att se hur bra kvalitén är och hur länge det faktiskt håller sig fint. Bilder kommer kanske senare...

You can´t live a positive life with a negative mind

Den 2012-09-24, kl 22:13:00
Filed in Hästliv, Life | Kommentarer: 1
Hej på er. Uppdateringen här suger men det är så det får vara. Jag har varken tid eller ork och inte så mycket att berätta heller för den delen. Jag går upp halv sex, jobbar 07-16, äter, åker till stallet och rider, äter och sen är det faktiskt sovdags för mig. Så roliga vardagar har jag :) Trivs å andra sidan väldigt bra med det.
Jag kan i alla fall berätta att första veckan på motormontering har gått riktigt bra. Vi har påbörjat en två veckors introduktion där det är hälften teori och praktik. Det känns skönt att äntligen få komma till "sitt" ställe med de människorna man faktiskt ska jobba med. Och jag jättenöjd med min avdelning, alla är verkligen jättesnälla och tar hand om en. Trivs faktiskt väldigt bra, vilket jag var lite orolig för innan. Jag lär mig mer och mer för varje dag vilket är roligt. Jag som aldrig dragit en skruv i mitt liv typ. Just nu känns allt kring jobbet bara positivt! Det enda jag önskar nu är att jag hamnar på "rätt" skift. Men det återstår att se.
 
I helgen som var hade jag i princip inga planer alls - väldigt skönt. Var förbi Hööks och SKHLM med mamma en sväng, annars har jag bara degat i soffan både fredag och lördag. Jag har känt mig lite halvdålig under hela helgen faktiskt, men jag antar att min kropp bara är trött. I söndags träffade jag Lisa, Celina, Emmelie & Mattan i Björkestahallen för att titta på Steelersdamerna. Jag ljuger om jag säger att jag inte längtar tillbaka. Men just nu finns det inte tid. Får se hur det ser ut senare i höst...
Jag avslutade helgen med ett utav de bästa dressyrpassen någonsin på Mirre. Jag har bara haft henne två månader och jag märker redan stor skillnad på henne. Hon orkar så himla mycket mer. Förut kunde jag t.ex. inte ens sitta ner när vi galoppjobbade. Nu kan jag galoppera och jobba henne på volt i ett hyfsat lugnt tempo. Hon stressar heller inte upp sig lika lätt vilket är jätteskönt. Sen handlar det ju såklart mycket om mig själv också. Jag lär mig nya saker om henne hela tiden. Vad som funkar och inte funkar på henne osv. Det sägs ju att det tar ett år innan man kan sin häst utan & innan. Vi är påväg framåt i alla fall :)
 
Oj, vad inlägget blev långt nu. Och klockan har tickat på och blivit på tok på för mycket.
God natt och puss på er fina 

Be one with yourself and all things will come to you

Den 2012-09-23, kl 21:51:00
Filed in Kärlek i all ära, Ord rakt från hjärtat | Kommentarer: 0

Jag älskar verkligen armband med fina texter/budskap på. Tack finaste faster.

Light up my world

Den 2012-09-22, kl 12:46:37
Filed in Musiksmak | Kommentarer: 0

Workaholic

Den 2012-09-21, kl 14:40:13
Filed in Life | Kommentarer: 0

Och du försöker hålla masken så du kan sväva över marken

Den 2012-09-18, kl 21:35:00
Filed in Life | Kommentarer: 0
Idag hade jag min första dag på motormontering. Jag är (utan att överdriva) död i huvudet efter åtta timmar teori & rundvandring på exakt alla avdelningar. Tillslut blir det så mycket information att man slutar ta upp det. Skönt att den här dagen är över i alla fall. Jag fick även besöka min line och träffa alla där vilket kändes kul. Tror jag kommer trivas bra där :)
Ikväll har jag varit duktig och både lagat middag (matlåda ja) och bakat chokladsnittar. Jag är helt övertygad om att jag kommer sova gott i natt. Tror jag ska börja göra mig i ordning för sängen redan nu. Jag känner mig på lite dåligt humör så det känns inte som att det är någon idé att hålla sig uppe. Det blir att sätta på en mysfilm att somna till. Lääängtar.
 
Saknade studenten...

If you want to be trusted, be honest

Den 2012-09-17, kl 22:15:07
Filed in Ord rakt från hjärtat | Kommentarer: 0
My head is a complicated pile of thoughts,
and fears, and cravings, and dreams,
and this tangled up nostalgia for the past and, somehow, the future.
I am flawed and I am human and I am broken and I am trying.
And I am one person and I have two hands and I have one heart.

Faith is taking the first step even when you don't see the whole staircase

Den 2012-09-16, kl 21:23:00
Filed in Life | Kommentarer: 2
Gud vad helgen har gått undan, dock har den varit välbehövlig. Jag kan sammanfatta den med ett ord och det är lugn. Nu har jag fått laddat om batterierna för en ny arbetsvecka. Imorgon har vi brandskyddsutbildning & facklig information och sen ska jag träffa min produktionsledare. I fredags fick jag reda på att jag kommer börja på motormontering, så det hoppas jag blir bra.
 
Jag har haft en riktigt bra söndag annars, utan ångest för jobb. Sovit till halv elva, spenderat fyra/fem timmar i stallet tillsammans med Sanna, käkat pizza och bara degat i soffan framför olika filmer. Såg bland annat "The lucky one" som jag gillade starkt.

Our love

Den 2012-09-16, kl 21:11:00
Filed in Musiksmak | Kommentarer: 0

Hoppträning 13/9

Den 2012-09-15, kl 13:20:10
Filed in Hästliv | Kommentarer: 0
Hejhej. Känner att jag har lite att ta igen, så jag tänkte ta dag för dag. I torsdags var det hoppträning på Rosengård som vanligt. Vi tränade mycket lydnad, konstiga svängar och la in mycket volter - vilket Mirre tyckte var skitjobbigt.
 
Jag kände redan innan vi började att hon inte var på hugget idag. Jag fick verkligen kämpa för att hon skulle hålla galoppen på volterna och i de konstiga svängarna. Hon vill alltid göra sitt bästa men har ju lite temperament också den här damen. Så hon sa ifrån rejält vid ett tillfälle, stod och sparkade på stället, men det är sån hon är. Jag själv tycker inte att dessa typer av övningar är så roliga heller, men självklart väldigt givande. Jag vart på lite dåligt humör emellanåt för att det inte gick som jag ville. Hade lust att bara hoppa av och skita i den här träningen. Ibland blir det ju så.
Vi avslutade med att hoppa en bana på 90cm, vilket räddade upp hela passet. Mirre vart en helt annan häst! Hon fick så mycket energi och kraft från ingenstans. Så mycket vilja. Jag fick ett så sjukt härligt rus i hela kroppen! Man märker verkligen att hon tycker att det är roligt att hoppa och som hon hoppar! Man ska ha i åtanke att hon faktiskt är varmblod/paint, så alla hästar kan om de bara vill. Man kan inte döma en häst bara för att den är avlad för att t.ex. gå på trav.

Svarta saker blir till rött och mitt hjärta blir varmt åter igen

Den 2012-09-12, kl 16:24:19
Filed in Hästliv, Life | Kommentarer: 0

Fick sluta jobbet tidigt idag. Nu när vi går introduktion så har vi inga fasta arbetstider, utan vi slutar när vi är klara. Och vi är tydligen en väldigt snabb grupp. Har hunnit äta, byta om till myskläder och bara tagit det lugnt. Men nu ska jag möta upp Sanna i stallet för en lugn skrittur med pållarna. Mirre gick orent i måndags, men jag kände varken värme eller svullnad och hon var lika alert som vanligt. Och igår syntes det ingenting alls, tack och lov. Ikväll om jag hinner & orkar, blir det en sväng till Malin. :)

Our own way

Den 2012-09-12, kl 09:23:00
Filed in Hästliv, Life | Kommentarer: 0

Nu är jag inne på min tredje introduktionsdag här på Scania. Allt går bra och gruppen är super! Alla är så himla snälla & trevliga. Vi har fått bygga trampcyklar dessa dagar och imorgon ska vi gå ut och besöka en riktig line och på fredag ska vi tydligen bygga med lego. Jag känner redan hur mycket jag suktar efter att få fredag och helg. Även fast detta är roligt! Men jag är så himla trött. Det ska bli skönt med en lugn helg. Och jobbfri! Jag har ju slutat på cafét nu.
Igår var jag nere i stallet och pysslade om min fina häst. Stod och borstade och gosade med henne i två timmar, kan lova att hon glänste sen. Min älsklingstjej. Så fin. Med dig är jag aldrig ensam <3


Möjligeten finns nu

Den 2012-09-10, kl 21:37:14
Filed in Cravings | Kommentarer: 0

Back to business

Den 2012-09-09, kl 23:12:00
Filed in Life | Kommentarer: 0
Jahapp. Då var min sista vecka som arbetslös över. Min sista lediga vecka på jag vet inte hur länge? Det kommer att bli en stor omställning för mig. Att gå i skolan och att ha ett heltidsjobb är inte riktigt samma grej. Jag har i alla fall en provanställning på ett halvår som jag hoppas ska gå med bravur. Orkar inte skriva så mycket mer. Börjar 06.55 imorgon så det är hög tid för mig att försöka sova nu. Har haft en väldigt bra helg med betydande människor i mitt liv ♥

Hoppträning 6/9 DEL 2

Den 2012-09-08, kl 11:53:00
Filed in Hästliv | Kommentarer: 1
Här kommer andra delen från hoppträningen i torsdags. Jag är så himla nöjd över Mirre. Kunde helt ärligt inte ha hittat en bättre foderhäst. Så mysig & go på alla sätt och vis. Och jag har nog gjort en felbedömning för hon är ju jätteduktig och galopp är inga problem alls. Det är nog jag som har varit lite feg och inte vågat då jag vill ha full kontroll och velat ta det lite försiktigt. Har ju inte hopptränat på ett år. Men nu ska vi ligga i så hon fortsätter bygga muskler och få upp konditionen.

Hoppträning 6/9 DEL 1

Den 2012-09-07, kl 18:11:00
Filed in Hästliv | Kommentarer: 0
Igår kväll var det dags för hoppträning igen. Veckans höjdpunkt utan tvekan. Igår var det bara jag & Sanna så det blev en väldigt intensiv hoppträning. Det kändes nästan bättre att köra på så, som att både jag och Mirre kom in i det bättre när det inte blev så mycket vila. Fast tre stycken i gruppen vore perfekt. Jag orkar inte skriva så mycket om själva träningen, ni får se själva istället.
 
Detta är bara första delen, resten kommer i veckan.

Hejdå arbetslösheten

Den 2012-09-06, kl 15:12:49
Filed in Life | Kommentarer: 0
Hälsokontrollen gick bra. Det enda var att jag hade lågt blodtryck, och det förklarar väl varför jag ofta får yrsel. Men det är ingenting farligt. Kl 13.00 var jag kallad tillbaka till SCANIA för att skriva på anställningsavtal. Så nu har jag äntligen fått ett heltidsjobb!!!! Och jag börjar redan nu på måndag! Herregud, allting har gått så himla fort så jag har knappt hunnit ta in det än. För typ en dygn sedan hade jag inte ens varit på anställningsintervjun. Galet att lilla jag blev en av de 20 utvalda. Härlig känsla!!!
 

We don´t need no wings to fly, just take my hand

Den 2012-09-05, kl 22:43:36
Filed in Cravings, Musiksmak | Kommentarer: 0
Jag tror jag smäääääälter.

I believe in destiny

Den 2012-09-05, kl 22:27:19
Filed in Life | Kommentarer: 0
Hejhej. Idag har varit en mycket bättre dag. Började dagen med en arbetsintervju som gick väldigt bra. Imorgon bitti ska jag iväg och göra en hälsokontroll... Efter intervjun mötte jag upp bästa Sofie för lunch på Nancy's. Mysigt var det och som vanligt hade vi en del att ta igen :) Jag tog även med henne på en ridtur på Mirre. Hahahhaha, herregud. Jag garvar fortfarande åt det när jag tänker på det. Dagens höjdpunkt utan tvekan! Åh, vad vi skrattade.
Avslutade dagen med en löptur på 4 km. Fasen, vad tungt det var idag! Hoppas på piggare ben imorgon. Var förbi hos farmor & farfar idag också. De åker bort till värmen i två veckor de lyckostarna, så jag var där och kramade de hejdå. Mina hjärtan. ♥
 
Farfar, jag, Rebecca och Tim i Bjursås

Känslan av att inte veta är nog värst

Den 2012-09-04, kl 17:48:00
Filed in Ord rakt från hjärtat | Kommentarer: 0
Vissa dagar är jag tillbaka på ruta ett igen. Försöker tänka positivt men känslan av förtvivlan och osäkerhet är svårt att handskas med. Önskar att jag bara kunde komma överens med mig själv. För det är nog det som är jobbigast. Ena dagen är det si och andra dagen är det helt annat. Idag har jag bara velat dra täcket över huvudet. Har ändå lyckats ta mig till stallet och ridit ett dressyrpass samt tagit mig i kragen och faktiskt sprungit 5 km. Det sägs ju att motion och träning är den bästa antidepressiva medicinen, men idag vet jag faktiskt inte hur bra det stämmer... Vart är tryggheten? Nu ska jag in och ta en lång jävla dusch. Skönt.

Gårdagen kan vi aldrig få tillbaka, men morgondagen är vår att vinna eller förlora

Den 2012-09-03, kl 23:50:00
Filed in Hästliv | Kommentarer: 1
Vilken dag jag har haft! Så här fint väder som vi hade idag har det ju inte varit på hela sommaren. Klarblå himmel och strålande sol från morgon till kväll. Kunde inte göra annat än att njuta och jag kunde heller inte ha startat dagen på ett bättre sätt - en långritt med Sanna. Helt underbart. När vi är ute i naturen och rider försöker jag träna mycket på galoppfattningar. Mirre har lite svårt för att fatta rätt galopp. Hon är starkast i vänster och fattar gärna det. Höger är lite svårare. Men det har blivit mycket bättre på den här lilla tiden jag har haft henne. Allt går bara framåt :) Nu skulle jag inte ens kunna tänka mig ett liv utan häst.
Efter stallet åkte jag och Sanna ner på stan för att äta lunch på Café Milano. Deras kycklingcurrypasta är to die for. Jag är så glad över att jag har Sanna. Det har liksom aldrig spelat någon roll hur länge det har gått mellan gångerna vi har hörts av eller träffats, vi har ändå alltid vetat vart vi haft varandra. Och nu när vi ses i princip varje dag är det bara så självklart. Min bästa vän.

Richmond high rider

Den 2012-09-01, kl 16:59:21
Filed in Hästliv | Kommentarer: 1

MOUNTAIN HORSE, GRANNGÅRDEN 2 799 KR

But they're just afraid of something they can't understand

Den 2012-09-01, kl 09:55:27
Filed in Life | Kommentarer: 0

Idag jobbar jag 11-16.30, segt med eftermiddagspass och så hade jag gärna velat hinna till stallet innan. Vädret är ju inte heller så mycket att hänga i gran. Jag tror att detta kommer att bli en ovanligt seg och lugn helg. Utgång var egentligen planerat ikväll men ändrades, vilket kanske var lika bra. Det är bara 1a september och jag har redan bränt för mycket pengar. MÅSTE SKAFFA ETT HELTIDSJOBB! Igår hittade jag äntligen ett par sköna ridstövlar. Det är någonting som jag verkligen behöver, så det ser jag som en investering. Lägger upp bilder i ett separat inlägg lite senare. Jag passade även på att köpa ett tvådelat bridongbett.

© Headerbilder från Wallpapers Wide