29 oktober

Den 2012-10-29, kl 08:36:00
Filed in Ord rakt från hjärtat | Kommentarer: 0
Så här börjar min måndag och min nya vecka. Over and out.

Så mycket känslor och minnen bakom denna låt

Den 2012-10-28, kl 18:33:00
Filed in Musiksmak | Kommentarer: 0

Om frostiga mornar och varma själar

Den 2012-10-28, kl 07:21:54
Filed in Hästliv | Kommentarer: 1
Uppe med tuppen idag. Min mobil visar att det är -7 ute, kan det verkligen vara möjligt? Det enda mysiga med det är dessa tidiga mornar i stallet. Det har sin charm. Nu ska jag slänga i min lite frukost och sen åka ner till stallet och släppa ut finingarna.

Jag kunde inte låta bli att tjuvstarta lite med önskelistan

Den 2012-10-27, kl 22:13:47
Filed in Cravings | Kommentarer: 0
Berlocker från Thomas Sabo
En bok om kärlek av Michaela Forni

You become like the five people you spend the most time with

Den 2012-10-27, kl 18:08:00
Filed in Life | Kommentarer: 1
Nu var det TIO dagar sedan jag bloggade. Jag glömmer liksom bort bloggen i allt jobbande och Mirre. Som man har kunnat läsa i tidningen så kommer det bli nedskärningar på Scania. Så just nu är min framtid som anställd ganska osäker. Men jag håller mina tummar! Det skulle vara sjukt tråkigt att få gå nu när allt har blivit så bra. Trivs som fisken i vattnet verkligen. På tal om det så fick jag min första lön i torsdags, så jäkla härligt. Att dessutom bli av med den skulle vara så förbannat surt också.
 
Idag har jag varit på stan med mamma. Tanken var att jag skulle sälja min vinterjacka från förra året och köpa en ny, men jag ångrade mig. Så jag köpte en kort och lite tunnare vinterjacka från H&M. 299 kr för mig. Sedan var jag förbi skräddaren och lämnade in min nya pälsväst då den är lite för stor, enligt min smak. Längtar tills den är klar, vilket är på tisdag :) Var ner till Mirre också såklart och hon har äntligen blivit bra i benen. Hältan är helt borta vilket är jätteskönt. Jag var faktiskt lite orolig där ett tag. Däremot har hon ont i ryggen (troligtvis pga hennes ena sadel) så jag kan fortfarande inte rida. Det blir massage med linement och nästa vecka ska jag ringa ut en equiterapeut till stallet. 
 
Bjuder på några bilder från förra helgen då jag och tjejerna var ute 
 

Klassiska kärleksmums

Den 2012-10-18, kl 22:34:38
Filed in Bakfrossa | Kommentarer: 2
Nu har jag varit i farten igen och bakat. Hihi, big like på det. Den här gången har jag gjort klassiska kärleksmums/mockarutor/snoddas. Det verkar heta allt möjligt. Simpelt att göra och ett recept som funkar i alla lägen!
 
Kärleksmums
200g smör
2 dl mjölk
4 ägg
4 dl strösocker
1.5 msk vaniljsocker
1 dl kakao
0.5 tsk salt
3 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl
 
Glasyr
100g smör
0.5 dl mjölk
0.5 dl kaffe
1.5 dl kakao
3 msk vaniljsocker
ca 7 dl florsocker
 
100g kokosflingor
 
Gör såhär:
1. Klä en långpanna med bakplåtspapper (min är ca 30x40 cm).
2. Smält smöret på låg värme, häll sedan i mjölken och låt svalna.
3. Vispa under tiden ägg & socker vitt och poröst. Använd elvisp.
4. Blanda ihop de torra ingredienserna i en annan bunke.
5. Sikta ner de torra ingredienserna i äggblandningen och tillsätt mjölksmöret. Blanda ihop noga.
6. Häll smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen i 175 grader i 20-30 min. Viktigt! Låt kakan kallna innan glasyren breds på.
 
7. Smält smöret.
8. Sikta florsocker, kakao och vaniljsocker i en bunke.
9. Tillsätt det smälta smöret, mjölk & kaffe och rör ihop till en jämn smet. Glasyren ska inte vara rinnig!
10. Bred glasyren över kakan och strö sedan över kokos. Ställ in kakan i kylskåpet tills glasyren har stelnat helt. Då är det enklare att skära kakan i rutor. Förvara sedan i kyl.

Min första höstoutfit

Den 2012-10-13, kl 23:17:09
Filed in Look of the day | Kommentarer: 0
Stickad tröja från H&M, skinnjacka från TOPSHOP, kjol från H&M, strumbyxor från LINDEX,
knästrumpor från NINVES, boots från SCORETT, fransväska från MODEKUNGEN

En dag på Taxinge slott

Den 2012-10-13, kl 22:48:00
Filed in Life | Kommentarer: 0
 
Idag har varit en härlig lördag. Började med att åka ner till Mirre för att ställa in henne med back-on-tracks. Pysslade lite också såklart, men inget gosande däremot. Mirre har varit vääldigt tjurig de senaste tre veckorna. Jag får knappt borsta eller klappa på henne utan att hon blir riktigt sur. Och jag menar riktigt sur! Jag antar att det är för att hon är öm av pälsbytet och det skiftande vädret vi har just nu. Någon som har stött å samma problem?
Därefter åkte jag och mamma till Skopunkten en snabbis, men jag orkade inte titta så noga den här gången. Mycket fint finns det i alla fall och jag är helt klart i behov av ett par nya höstskor. Vi åkte vidare till Björkestahallen för att se när både damerna & herrarna spelade, där även Malin, Celina och Emmelie var. Vi hann även ut till Taxinge slott för lite gofika i höstmyset 

The hope is we have so much to feel good about

Den 2012-10-12, kl 22:05:00
Filed in Ord rakt från hjärtat | Kommentarer: 0
Idag har mitt humör gått upp och ned likt en berg och dalbana. Dagen har varit lång kan jag säga. Jag gillar inte svåra personer som ena stunden står och skämtar med en och som sen plöstligt är stoneface. Något jag heller inte gillar är när killar går på oss tjejer just bara för att man är tjej och ung. Vi är inte sämre och bör bli behandlade och få den respekt som alla andra.
.

Elfte oktober

Den 2012-10-11, kl 18:01:00
Filed in Hästliv | Kommentarer: 0
 
Nu har min lilla älskling varit halt i en vecka. Usch. Hon måste ha halkat till rejält i hagen, nu när det är så lerigt. Men äntligen håller hon på att bli bra igen! Jag har på sidan av detta funderat på om jag inte ska ta ut en equiterapeut då hon verkar något stel, speciellt i höger. Pengar pengar pengar... Det är sjukt vad mycket pengar jag har lagt ner på henne. Jag hade aldrig spenderat dessa summor till mig själv på kläder och dyl. Men det här har varit ett utav de bästa besluten jag har tagit. Ibland kan jag fortfarande inte förstå att det har hänt. Min skatt.

"Den du inte inspirerar kan du inte begära något extra utav"

Den 2012-10-05, kl 18:04:24
Filed in Life | Kommentarer: 0
Nu är min fjärde vecka på Scania avklarad. Och det har ta mig tusan aldrig varit så skönt med fredag som det är just idag. Kanske för att detta var min första riktiga vecka på line. Annars har dagarna varit uppdelade teori/line. Jobbade även över två timmar i onsdags, vilket inte låter mycket men det kändes kan jag tala om. Som sagt, superskönt med fredag och nu ska jag njuta som bara den. Ikväll ska jag och tjejerna hem till Celina som har fyllt år i veckan. Hur mysigt som helst kommer det bli 
 
Puss och ha en fin kväll.

Beth cover

Den 2012-10-02, kl 06:12:00
Filed in Musiksmak | Kommentarer: 0
 

Min nya pärla

Den 2012-10-01, kl 21:50:00
Filed in Life, Tess | Kommentarer: 0
Det är sjukt vad många dörrar som öppnas av ett heltidsjobb. Förut kunde jag bara drömma om att ha en häst, nu har jag både det och en egen bil. Det kallar jag frihet :) Det positiva med att bli vuxen kan man säga. Wohoooo.

© Headerbilder från Wallpapers Wide