Du är det enda jag tänker på

Den 2013-07-21, kl 16:10:40
Filed in Hästliv | Kommentarer: 0


Du kom och tog mitt hjärta med storm

Den 2013-07-18, kl 23:54:00
Filed in Hästliv | Kommentarer: 0
Mirre mår bättre nu. Vet. kom ut i söndags och gav henne febernedsättande samt tog prover. Hon har även fått finadyne varje dag. Proverna visade positivt för anaplasma, fästingburen infektion. Det som vi misstänkte. Men nu mår Mirre som sagt bra och idag var hennes första feberfria dag. Det känns otroligt skönt att det inte var något allvarligare.
Jag har spenderat enormt mycket tid i stallet nu de senaste dagarna pga detta och bandet melllan mig & Mirre har bara vuxit sig starkare. Hon var så otroligt "mammig" när hon mådde dåligt. Lilla gosan. Jag har nu börjat inse att hennes flytt kommer bli så mycket svårare än vad jag någonsin kunnat föreställa mig. Usch. Jag har redan gråtit flera gånger och jag får ont i hjärtat bara jag tänker på det. Hon är min skatt. Mitt ljus. Min vän. Min trygghet. Jag kommer känna mig så tom utan henne. Jag vill inte. Som ett hål i hjärtat. Jag tror inte ni förstår. Älskar denna häst.
 
En tråkig sak som hände i helgen var att några bröt sig in i vår sadelkammare och stal ALLAS träns samt lite småplock ur skåpen. Jag som hade förberett inför Mirres flytt hade ju packat ner alla hennes täcken samt x antal schabrak i blåa ikeakassar, allt det stal de också. Plus mina egna schabrak som jag också har haft i kasse för att skydda mot smuts. Jag blir så förbannad! Vart är mänskligheten på väg??! Alla täcken, borta liksom. Ett täcke kostar typ 1000 kr och jag hade typ 15 schabrak också och det är tusan inte billigt. Ska man se det från den positiva sidan så är väl det att de inte tog sadlarna! Tack och lov för det. En polisanmälan har gjorts och imorgon ska vi ringa försäkringskassan.

DU ÄR DET BÄSTA JAG HAR

Den 2013-07-13, kl 23:43:00
Filed in Hästliv | Kommentarer: 0
Min älskling har gått och blivit dålig. Det är så himla typiskt att detta händer nu då en pappa med dotter skulle komma hit imorgon och titta på henne och ev. ta med henne hem om allt kändes bra. Men jag är både glad och ledsen på samma gång. Glad över att få ha henne några dagar till här hos mig  Ledsen och orolig över att hon har så hög feber. Hon är ändå relativt "pigg" så jag ska hålla koll på henne nu under kvällen/natten så får vi se hur hon mår imorgon bitti och om vet. behöver komma ut. Jag håller tummarna för det bästa!
 
Min fina tjej. Jag kommer gråta blod när du åker ifrån mig... Älskar dig så otroligt mycket

Keep calm and be You

Den 2013-07-12, kl 23:07:00
Filed in Life | Kommentarer: 0
Sommaren är verkligen helt underbar. Jag orkar göra så mycket mer, trots att jag jobbar. Igår kväll grillade jag i Nykvarn med Sarah, Emmelie, Malin och Markus. Det var så härligt. Uppskattar verkligen dessa spontana stunder. Det blev hyfsat tidig hemgång för mig och idag jobbade jag min sista dag. Nu har jag fyra härliga semesterveckor framför mig :)
Efter jobbet tog jag en härlig ridtur på Mirre  Jag mår så himla bra på hästryggen och det här fina vädret gör mig så glad. Allt blir så himla mycket lättare. Jag känner mig lite lost just nu. Allt bara sker och jag står vid sidan och tittar på. Ikväll har jag haft det jättemysigt, fick lätta på hjärtat lite vilket jag behövde. Jag och Emmelie köpte med oss en engångsgrill, lite smått och gott och satte oss i solen längst Mälaren. Plus lite bra musik och kvällen var fulländad. En härlig start på min semester.
 

Nu njuter jag varenda sekund

Den 2013-07-09, kl 12:20:00
Filed in Hästliv | Kommentarer: 0

När svensk sommar är som bäst

Den 2013-07-07, kl 23:36:34
Filed in Life | Kommentarer: 0
Två superhelger i rad har jag haft nu. Jag har verkligen känt mig så himla glad och hög på livet dessa dagar. Ibland kan jag tänka på vad jag har gjort för att förtjäna dessa stunder som är så jäkla underbara? Det har ju varit superduperväder så både lördag och söndag bestod av sol & bad med Emmelie och James. Om årets sommar kommer fortsätta vara så här bra tänker jag verkligen inte åka utomlands på min semester. Jag är så otroligt hemmakär och älskar Sverige. Hur som helst så har jag en hel drös med bilder från helgen så här kommer en liten bildbomb.
 

Oreo dream cake

Den 2013-07-03, kl 21:11:00
Filed in Bakfrossa | Kommentarer: 0
Är du en oreoälskare precis som jag så måste du bara prova denna. Denna underbara kaka består av fyra lager. Längst ner en botten av oreokex, ett lager med chokladkräm (min vart dock inte så krämig) gjord på 70% choklad, klassisk chokladmousse och överst en mjuk gelatinkräm gjord på vit choklad. Jag toppade kakan med både hela och krossade oreos. Servera med en kula vaniljglass vilket bryter av gott till all choklad. 
Jag använde mig av en mindre form (med löstagbara kanter) för att få en högre och finare kaka. Ca 20 cm i diameter. Vill du göra en större kaka dubblar du alla ingredienser. Men denna kaka räcker lätt till över tio personer då den är ganska mäktig.
 
Kakbotten
2 pkt oreokex
25 g cream cheese
 
Börja med att mixa kexen fint i en blender eller i en matberedare. Jag plockade bort den vita fyllningen mellan kexen och tillsade det i kakdegen efteråt. Blanda de mixade oreokexen med cream cheese och den vita fyllningen. Tryck sedan ut kakdegen i en form.
 
Chokladkräm
50 g mjukt smör
0,75 dl florsocker
100 g mörk choklad 70%
2 tsk starkt kaffe
 
Vispa smör och florsocker till en fluffig smet. Smält chokladen i ett vattenbad eller försiktigt i micro. Vispa sedan ner chokladen i smörblandningen. Tillsätt starkt kaffe och vispa till en jämn smet. Häll chokladkrämen över det första lagret av kakdeg. Ställ in i kylen.
 
Chokladmousse
50 g mörk choklad
1 äggula
2 msk florsocker
1,25 dl grädde
 
Smält chokladen försiktigt och låt svalna till under 65°C (annars kan äggulan koagulera). Rör ner äggulan och låt smeten svalna ordentligt. Rör sedan ner florsocker. Vispa grädden, inte för hårt, och vänd ner den i smeten. I det här momenten är det viktigt att inte vispa eller röra i smeten då all luft går ur! Bre chokladmoussen över chokladkrämen. Ställ in i kylen medans du gör det sista lagret.
 
Oreo dream cream
100 g vit choklad
125 g cream cheese
100 g florsocker
2 gelatinblad
1,25 dl grädde
1 vaniljstång
1 pkt oreokex
 
Smält den vita chokladen. Vispa choklad och cream cheese med elvisp ca tre minuter. Tillsätt florsocker och rör om. Lägg gelatinbladen i kallt vatten så att dom blir mjuka och lös sedan upp i några matskedar (jag tog tre msk) hett vatten. Häll gelatinet i chokladblandningen. Vispa grädden luftig och vänd ner den i blandningen. Skrapa ur alla frön från vaniljstången och rör slutligen ner de. Häll blandningen som sista lager över chokladmoussen. Toppa kakan med oreokex. Ställ in kakan i kylen över natten.

Bråvalla festival 27.28.29 juni

Den 2013-07-01, kl 20:07:00
Filed in Life | Kommentarer: 2

Otroliga dagar med härliga människor. Det har varit underbart, regnigt, lerigt, soligt, skitigt och helt magiskt. Det är svårt att sätta ord på känslan när man står där i publikhavet och dansar å sjunger med i så stora kända låtar, tillsammans med alla andra. Adrenalinkickar fick jag gott om.
Jag har sett så mycket bra band och artister som jag tidigare bara kunnat drömma om, på riktigt. Avicii, Green Day, Armin Van Buuren, Ron Pope, Rebecca & Fiona, Hoffmaestro och listan fortsätter långt därefter. Är dock väldigt ledsen över att jag missade bästa Paramore, hade väldigt gärna velat se de. Vi var ju några stycken och ibland fick vi dela upp oss då vissa spelningar krockade med varandra. Ibland funkade det ju inte ändå, så då fick man helt enkelt välja. Som ni ser på sista bilden sprang vi även på Andreas Wijk där. SÅ HIMLA SNYYYGGGGG!!!!!
 
Inte konstigt nog så har ju festivallivet satt sina spår nu. Kände mig dålig redan igår när jag kom hem och mycket riktigt. Just nu ligger jag hemma sjuk i feber, halsont och med en näsa som rinner konstant. Men det kommer väl med på köpet antar jag? Har i alla fall haft en riktig kickass grym helg! Det blev tyvärr inte så mycket bilder, i vanlig ordning, däremot filmade jag en hel del, så nu har jag suttit hela dagen och kikat.
 
Jag längtar redan till Bråvalla festival 2014

© Headerbilder från Wallpapers Wide