Brownietårta med hallonmousse

Den 2012-06-30, kl 16:08:32
Filed in Bakfrossa | Kommentarer: 1

Jag såg den här tårtan i en tidning och var bara tvungen att prova göra den. Busenkelt och hur gott som helst!
 
Browniebotten
120g mörk choklad (jag använde mig av 70%)
100g smör
2 ½ dl socker
2 ägg
1 ½ msk vaniljsocker
1 krm salt
1 ½ dl vetemjöl
 
Hallonmousse
250g frysta, tinade hallon
1 dl gelésocker multi
2 tsk vaniljsocker

3 dl vispgrädde


Gör så här:
1. Browniebotten:
Sätt ugnen på 175 grader.
2. Bryt chokladen i bitar. Smält choklad och smör i vattenbad. Ta från värmen. Tillsätt sockret och rör tills det är jämnt fördelat. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör om. Tillsätt vaniljsocker och salt. Vänd ner mjölet.

3. Smörj en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter (för 8 bitar). Klipp ut en rundel av bakplåtspapper och lägg det på bottnen av formen. Häll i smeten. Grädda mitt i ugnen 25–30 minuter. Låt svalna.

4. Hallonmousse:
 Mixa hallonen med stavmixer eller i matberedare. Passera genom en finmaskig sil. Koka upp den släta hallonpurén med gelésocker. Ta från värmen. Rör ner vaniljsockret.

5. Vispa grädden fluffig. Vänd ner grädden i hallongelén/purén då den har börjat stelna något (den ska fortfarande vara lite rinnig).
6. Bred hallonmoussen över browniebottnen (låt formens kant sitta kvar). Låt stå i kylen minst 3 timmar, gärna över natten.

Vid servering: Lossa tårtan ur formen, dra ev av bakplåtspapperet och lägg tårtan på ett fat. Garnera med spritsad grädde och färska hallon.


LEV DITT LIV FULLT UT

Den 2012-06-29, kl 10:02:25
Filed in Cravings | Kommentarer: 1
Jag har fått bloggtorka. Är inte alls sugen på att blogga just nu. Känner att jag inte har någonting speciellt att skriva om heller. Så nu vet ni det. Nästa vecka ska jag & Sanna kanske gå på Allsång på Skansen. Erik Hassle ska ju dit. Han är ju så bra! Några andra som också ska dit då är Dead by April, Molly Sandén och Basshunter. Dock inte lika lockande för min del.
 
Jag såg ju att Tomas Ledin skulle ha en liten sommarturné i år vilket gjorde mig glad. Har alltid velat gå på hans konserter. Där har vi svensk sommar så det skriker om det! Så vi får väl se hur det blir med det. Något jag däremot har sett fram emot sen jag hörde hennes allra första låt (dvs. typ tre år sen) är att få gå på en utav Melissa Horns konserter. Och nu ska jag äntligen få uppleva det :)  Så lördagen den 7 juli är det jag och tjejerna som åker upp till Stockholm för att se henne och Anna Ternheim. Är så glad.
 
 

SWEDISH HOUSE MAFIA BOKAT

Den 2012-06-27, kl 16:13:55
Filed in Cravings | Kommentarer: 0
Säg den som inte har en biljett nu. Tre(!) konserter sammanlagt. Helt stört. Jag, Malin, Sarah & Helena lyckades i alla fall få tag på biljetter till den 23 november. HUR GRYMT!!!! Det kommer vara sånt sjukt drag och bara vara bääääst.

MIDSOMMARAFTON

Den 2012-06-25, kl 11:15:34
Filed in Life | Kommentarer: 0
Jag har haft det hur skönt som helst. Skulle velat stanna några dagar till. Allt är så lugnt & tryggt där uppe! Men det kanske blir en tur till med Rebecca lite senare i sommar. På fredagen åkte vi till Dössberget och kollade på när de reste stången, fikade, spelade på hjul och gick i bodarna. Sen åkte vi hem och grillade på kvällen och körde rutersju där jag lyckades vinna på ynka 22p. Rekord :)
På lördagen åkte jag & farmor till Sågmyra för att shoppa lite. Det har ju ett outlet där med Lager 157, Scorett och Bubbleroom. Det blev en stickad tröja, ett linne och ett par gladiatorsandaler för min del :) På kvällen blev det återigen grillat och kortspel. Det har nästan blivit till en tradition när vi är där uppe. Så mysigt.
Innan vi skulle åka hem på söndagen åkte vi ut med båten. Det var en bäver som hade satt sina spår vid vår sommarstuga. Så vi begav oss ut för att leta efter boet. Vi var lite osäkra på hur det skulle se ut men när vi väl såg det (bilden längst ner till höger) var vi inte så tveksamma längre. Haha, helt otroligt. Längtar tills jag får komma upp till stugan igen.

NÄR VÄRLDEN SÄGER, GE UPP. VISKAR HOPPET, FÖRSÖK EN GÅNG TILL.

Den 2012-06-21, kl 15:29:04
Filed in Ord rakt från hjärtat | Kommentarer: 0
Det är mycket som händer runt omkring mig just nu. Både positivt och negativt. Försöker fokusera på det positiva, men ibland går det helt enkelt inte att trycka undan det... Jag vet i alla fall vad jag vill nu. Och framför allt vad jag inte vill. Bara känslan av att jag har börjat vilja och längta efter saker igen ger mig hopp och gör mig glad. Jag saknar stallivet så himla mycket. Jag trivs så bra där nere och det får mig på andra tankar. Jag älskar när jag kommer på mig själv med att jag inte tänker på jobbiga saker. Det här är det enda jag känner för just nu. Det kan vara min medicin för att komma på banan igen. Hoppas, hoppas, hoppas...
 
Idag har jag bara fixat här hemma. Tvättat kläder, vikt och packat ihop för idag åker jag & pappa upp till Dalarna för att fira årets midsommar. Farmor & farfar är redan där. Vi har en sommarstuga mitt ute i ingenting, men ändå nära "centrum". Bara massa skog och en sjö precis intill. Jag älskar att komma upp dit, det får en att koppla av på ett helt annat sätt. Vi hörs på söndag igen ♥

THE RETURN OF 9C

Den 2012-06-20, kl 16:22:10
Filed in Life | Kommentarer: 0
Evenemanget är skapat och planeringen är igång. Den här återträffen kommer att bli sååå bra :)

LÄSER MIG TILL SÖMNS

Den 2012-06-19, kl 23:53:49
Filed in Life | Kommentarer: 0

TO LIVE DOES'NT MEAN YOU'RE ALIVE

Den 2012-06-19, kl 10:36:44
Filed in Life | Kommentarer: 0


Lite bilder från veckan som varit

Dagarna rullar på och jag hänger i vanlig ordning inte med att uppdatera.
I fredags jobbade jag 12.00-17.00 och sen blev det en spontankväll med en efterlängtad tös. Jag & Sofie åkte ner på stan för att äta. Jag vet inte hur länge vi satt på bryggan och pratade om allt möjigt. Hur mysigt som helst. Sen åkte vi vidare hem till mig och såg på Sverige-England. Men tyvärr så förlorade de ju. Jag hade i alla fall en jättehärlig kväll ♥ Precis vad jag behövde.

I lördags hade jag tandläkartid kl 9.00 på morgonen. Vilket gick bra. Inga hål eller något. Sen jobbade jag 11.30-16.30 och kvällen spenderades hemma hos mamma framför SUMMERBURST. Blev ju helt överlycklig när jag såg att det sändes på tv! Fick ju rysningar hemma i soffan bara av att se David Guetta och hela stämningen där. Jag har ångrat mig så himla mycket över att jag inte köpte biljett tillsammans med tjejerna. De verkar ha haft det så jäkla bra!!!! Tur att det fortsätter nästa sommar... ;)

I söndags jobbade jag 9.30-14.30 men eftersom att det spöregnade i princip hela dagen så var det inte en kotte till kund. Ganska förståeligt ändå. På kvällen träffades jag & Linnea. Vi åt på Tacobar och satt ute tills solen gick ner. Våra munnar gick i ett, som alltid när vi inte har setts på ett tag. Vi har alltid så mycket att ta igen med varandra! Sen började vi ju också smida lite planer inför återträffen i sommar. Den här gången ska det bli av och jag tror att det kan bli riktigt lyckat :) Lääängtar så himla mycket!


WORKING 9.30-18.00

Den 2012-06-18, kl 20:07:22
Filed in Life | Kommentarer: 0

Idag har jag jobbat i vår nyöppnade glasskiosk på Torekällberget. Tyvärr är det inte så många som vet att den finns än, så det finns inte så mycket att göra för tillfället. Lite segt men jag ska inte klaga med tanke på hur lättförtjänta pengar det är... Imorgon ska jag hoppa in för en annan och jobba ändå. 12.30-16.30 så det är på cafét :) Läääängtar tills min juni-lön kommer!!!!

JOBB 11.30-16.30 & FÖDELSEDAGSFIRANDE

Den 2012-06-16, kl 10:56:10
Filed in Life | Kommentarer: 0


MIN ÄNGEL ÄR TILL SALU...

Den 2012-06-15, kl 19:15:35
Filed in Cravings | Kommentarer: 0


Mitt hjärta hoppade just över ett slag för titta vad jag nyss såg! Min fina Sessan ska säljas... En liten dröm jag har tryckt tillbaka långt bak i hjärnan vore att köpa tillbaka henne. Nu när tillfället är mitt framför näsan på mig kan jag inte tänka på någonting annat. Det går inte att hålla tillbaka det nu och det känns som att det inte kunde ha kommit mer lägligt heller. Hon har tagit hand om mig förut och kan göra det igen. Jag mår bra kring djur. Och tanken av att få "hem" Sessan igen vore helt ofattbart. Jag önskar...

TVÅ ÅR AV KÄRLEK

Den 2012-06-13, kl 18:07:42
Filed in Kärlek i all ära | Kommentarer: 0

2010.06.13 - 2012.06.13 Idag är det min & Rasmus två-års dag. Helt sjukt. Tiden går så jäkla fort! Tänk vad mycket vi har gått igenom tillsammans och hur länge vi har hållit ihop. Kan knappt förstå. Jag är så glad över att jag har dig i mitt liv. ♥

DET SÄGS ATT BORTOM MENINGSLÖSHETEN VÄNTAR MENINGEN

Den 2012-06-13, kl 17:31:06
Filed in Life | Kommentarer: 0
Min dag har bestått av en del ärenden. Jag har bl.a. varit på banken och satt in lite pengar. Sen passade jag & Alex även på att smita in en snabbis på Scorett, vilket resulterade i två köp :) Vet dock inte om jag behåller mina tyvärr. Jag är så himla velig när det gäller skor! Vi köpte även med oss mat och åkte sen ner till kanalen och satte oss och åt. Ibland kan det vara mycket skönare det än att sitta på en uteservering, även om det är väldigt härligt det med! En mysdag med en av riktigt go vän ♥


DO WHAT YOU LOVE AND YOU WILL NEVER WORK A DAY IN YOUR LIFE

Den 2012-06-11, kl 09:46:46
Filed in Life | Kommentarer: 1

God morgon fina vänner. Status för idag: Mår helt okej. På en skala 1-10 skulle jag säga 5. Tur att solen skiner ute så att jag kan hämta ny energi på de sättet :) Jag sover alldeles för lite med tanke på hur mycket min kropp får anstränga sig varje dag. Idag ska jag i alla fall jobba 11.30-16.30 men innan det ska jag åka förbi posten och hämta ut mitt körkort. Det ska bli så skönt att slippa tänka på att man måste ha med den där jobbiga körkortslappen!!!! Har glömt den minst tre gånger nu under veckan.

Det känns riktigt läskigt att ha gått ut skolan nu. Jag försöka komma på vad jag vill göra i livet. Jag vet att jag vill jobba i höst och något/några år framöver. Jag kan nästan ta vilket jobb som helst för jag tänker inte gå arbetslös & utan pengar. Jag vet också att jag skulle vilja gå en konditorutbildning för att se om det verkligen är något för mig och även en fotoutbildning. Jag skulle även vilja ta mig vidare i den grafiska världen. Mitt absoluta drömjobb skulle nog vara att få jobba som formgivare på en tidning. Men där tror jag att man ska ha tur att komma in också eftersom att konkurrensen är hård. Vi får helt enkelt se, just nu tänker jag i alla fall leta efter ett jobb till hösten och framåt. Ni får gärna tipsa mig om ni har kontakter/vet någonstans där de söker folk :)


Lite fler studentbilder hihi


MIN UNDERBARA STUDENT

Den 2012-06-10, kl 18:19:57
Filed in Tess | Kommentarer: 1










Tack till... min fina klass som gjorde flaket helt grymt, mina helt fantastiska vänner som kom till mitt utspring & min mottagning för att fira mig, min underbara familj, pojkvän & släkt som jag aldrig skulle klara mig utan. Alla fina studentpresenter, ert engagemang och er otroliga omtänksamhet. Jag kommer aldrig kunna tacka er nog ♥ Jag kan inte beskriva med ord hur glad jag är över att jag har så fantastiska människor i mitt liv! Ni är det viktigaste jag har. Ni är allt. Jag älskar er över allt annat på jorden!

LYCKANS DAG DEN 8 JUNI 2012

Den 2012-06-09, kl 21:58:56
Filed in Tess | Kommentarer: 0

Jag vill tacka alla som gjorde min studentdag till den bästa. Jag har verkligen världens bästa människor runt omkring mig. ♥

DET ÄR NÄRA NU...

Den 2012-06-07, kl 11:24:28
Filed in Life | Kommentarer: 0

Sååååå himla trött idag. Igår jobbade jag på Torekällberget 11.30-17.30 och det var KAOS. Eftersom att det var nationaldagen så var det firande där uppe och det var proppfullt hos oss hela dagen. Hann varken äta eller dricka. Vi var en "man" kort också vilket inte gjorde det direkt bättre. Det var disk nästan överallt! Jag fick dessutom stå i kassan non-stop från att jag började till klockan vart typ två. Helt sjukt var det! Jag minns inte att det var så här stressigt under sommaren ens, och då är ändå vår högsäsong. Nu jobbar jag inte förrän på måndag nästa gång. Det ska bli så jäääkla skönt att vara helt ledig i helgen, länge sen jag var det.
Hämtade upp Rasmus på vägen hem och passade även på att handla mat på Thai Take Away. Det kändes som att jag var lite värd det efter dagen :) Sen blev det bara mys i soffan framför "En gång i Phuket".

Idag är jag helt ledig. Men jag har lite saker inbokade och saker som jag måste fixa inför studenten imorgon. IMORGON. Förstår ni? Är så himla nervös inför hela dagen!!!! Det känns som att jag har en miljon saker att göra när det enda jag egentligen behöver tänka på är mig själv. Raka benen, måla naglarna, färga håret, prova min studentoutfit osv... Jag längtar ihjäl mig! :))


SOMETIMES WHEN I CLOSE MY EYES I PRETEND I´M ALRIGHT

Den 2012-06-07, kl 10:55:58
Filed in Musiksmak | Kommentarer: 0


Hello, hello
anybody out there?
'cause I don't hear a sound
alone, alone
I don't really know where the world is but I miss it now

I'm out on the edge and I'm screaming my name
like a fool at the top of my lungs
sometimes when I close my eyes I pretend I'm alright
but it's never enough
cause my echo, echo
is the only voice coming back
my shadow, shadow
is the only friend that I have

listen, listen
I would take a whisper if
that's all you have to give
but it isn't, isn't
you could come and save me
try to chase it crazy right out of my head

I'm out on the edge and I'm screaming my name
like a fool at the top of my lungs
sometimes when I close my eyes I pretend I'm alright
but it's never enough
cause my echo, echo
is the only voice coming back
my shadow, shadow
is the only friend that I have

I don't wanna be down and
I just wanna feel alive and
get to see your face again but 'til then
Just my echo, my shadow
youre my only friend

I'm out on the edge and I'm screaming my name
like a fool at the top of my lungs
sometimes when I close my eyes I pretend I'm alright
but it's never enough
cause my echo, echo
oh my shadow, shadow

Hello, hello
anybody out there?

SJUNGOM STUDENTENS LYCKLIGA DAG

Den 2012-06-06, kl 10:56:23
Filed in Life | Kommentarer: 1



Bild 1: Igelstavikens utspring/Jennifer & jag Bild 2: Igelstavikens utspring/Matilda, Ahlan & jag
Bild 3: Igelstavikens utrspring: Sarah, Lisa & jag Bild 4: På väg in till slutskivan/Jennifer & Sarah
Bild 5: Studentmottagning/Sofie Bild 6: Studentmottagning/Sanna


Lite bilder från gårdagens studentdag! Alla bilder är inte mina, jag har tagit någon/några från Sarah & Jennifer.
Jag hade i alla fall en jättehärlig dag :) Man kan väl säga att jag fick lite försmak inför min egen student på fredag.
Hoppas i alla fall att alla mina vänner är supernöjda med sin studentdag! ♥


Juni 5, 2012

Den 2012-06-05, kl 09:17:25
Filed in Look of the day | Kommentarer: 0
Igår hade vi studentmiddag i skolan. Vi blev bjudna på trerätters och skolans kung & drottning blev korade. Det var väl typ det sista för mig i gymnasiet. Nu har vi ingenting på hela veckan vilket bara känns som en evig väntan på att det ska bli fredag. Åh! Jag är så himla, himla, himla avis på alla som tar studenten idag! Vart man än går in så kommer det upp studentbilder.

Jag kommer ändå att ha fullt upp idag. Först ska jag & Alex ta en sväng förbi skolan och sen vidare till Skärholmen där jag ska bli sminkad. Mitt smink är i princip slut så var tvungen att ta min "sminkkurs" nu så att jag kan få nytt. Iofs så passade det ganska bra ändå :) Sen ska jag & Sarah ner till Igelstavikens utspring och gratta alla vänner! Efter det ska jag ner på stan och fixa biljetter till oss som ska ut på Vackstanäs slutskiva på fredag. Förhoppningsvis kan jag ta det lite lugnt ett tag här. För i eftermiddag ska jag hinna med tre mottagningar hade jag tänkt: Sofie, Sanna & till sist Jennifer. Därefter blir det utgång på The strip! :)


Jag idag.

VI HAR ALLA VÅRA BRA & DÅLIG DAGAR

Den 2012-06-03, kl 12:42:47
Filed in Life | Kommentarer: 0

Idag är en sådan dag då jag önskar att jag hade en hund eller häst. Någon som alltid finns där och som väntar på en. Jag känner mig lite nedsänkt idag. Saker och ting blir inte som man tänkt sig och man går och oroar sig lite. Ändå vet jag att det kommer bli bra i slutändan :) Jag känner bara för att ligga och dega i soffan idag, men mitt huvud säger annat! Jag måste ner på stan en snabbis med älskling då jag inte hittade allt igår när jag var i Kista Galleria med mamma. Men jag hittade lite saker till mig själv istället :) Bl.a. två par skor som jag tänkte visa lite senare. Dags att sätta fart nu om jag ska hinna! BB börjar ju kl 18.00 idag.


EDIT - Hehe ja, jag kollade fel. Big Brother börjar som vanligt kl 21.00 på söndagar!


BAKOM RYGGEN VAR DU SVAG

Den 2012-06-02, kl 19:19:28
Filed in Musiksmak | Kommentarer: 1


Jag bygger, bygger upp
O du river, river ner
Du gör mig så lack
Du vägrar ge upp

Börjar klättra, klättrar upp
O du drar mig, drar mig ner
Vi måste ta ett snack
Hör upp, du måste flytta på dig

DEN 1 JUNI 2012

Den 2012-06-01, kl 19:18:47
Filed in Tess | Kommentarer: 3

... blev körkortet äntligen mitt! Det känns så himla sjukt! Haha. I måndags klarade jag körkortsprovet på 58 poäng vilket var en stor lättnad! Jag trodde verkligen att jag skulle kugga på det eftersom att jag har haft rätt svårt för teorin. Så hade jag uppkörningen idag vilket gick hur bra som helst :) Jag hade aldrig kunnat tänka mig att uppkörningen skulle vara så enkel. Hur länge har jag inte gått och känt ångest över det här körkortet. Jag har liksom övningskört sen jag var 16 år men aldrig tagit tag i det på riktigt. Men när jag väl gjorde det nu så känner jag ändå på något vis hur snabbt det har gått :) Tack för alla gratulationer på facebook & sms ♥

Jag körde på Telge Trafikskola med Per. Något att rekommendera!

© Headerbilder från Wallpapers Wide