MOT SOMMARKRYSSET

Den 2013-06-22, kl 18:45:00
Filed in Look of the day | Kommentarer: 0
Linne från Gina tricot, skinnbyxor från New yorker
Matchade detta med en jeansjacka och mina platåconverse från jfr

Excuses don't burn calories

Den 2013-06-22, kl 13:07:45
Filed in Träning & hälsa | Kommentarer: 1

Backintervaller igår kväll. Idag blir det gym och löpning :) tjao


"Om mardrömmen att vakna upp som gammal och inse att jag ångrar allt det jag aldrig hann göra"

Den 2013-06-22, kl 10:53:00
Filed in Kärlek i all ära | Kommentarer: 0
Åh. Jag måste bara tipsa er om en sida på devote.se. Att jag inte har funnit den tidigare? Gå in på en utav underkategorierna, inspo och sedan krönikor. Där läggs det ut nya krönikor med jämna mellanrum, många skrivna av Michaela Forni. Jag vet på riktigt ingen annan som kan sätta ord på känslor på det vis som hon gör. Här är en favorit. Så gillar ni att läsa om kärlek och livet så tycker jag att ni borde göra ett besök. Tipstips!

Världens godaste morotskaka

Den 2013-06-21, kl 12:17:19
Filed in Bakfrossa | Kommentarer: 0
Den enda morotskaka som jag tidigare gjort har varit av färdigmix som man bara blandar med vatten och smör. Helt värdelös! Jag misslyckades totalt med den i alla fall haha. Så nu ville jag testa på att göra en från scratch. Sagt och gjort. Den blev riktigt mumsig!
 
Kaksmet
4 ägg
350 g finrivna morötter
2,25 dl neutral olja (t.ex. rapsolja)
4,5 dl vetemjöl
4,5 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1-2 msk malen kanel
En nypa salt

Creme cheese frosting
150 g Philadelphiaost
60 g mjukt smör (jag använde mer)
5 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
 
Gör så här
1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda alla torra ingredienser (mjöl, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker, salt, kanel) i en annan bunke. Vänd sedan ner det i äggsmeten. Tillsätt olja och de rivna morötterna. Blanda ordentligt.
2. Smöra och bröa en rund form med löstagbarkant, ca 22cm i diameter. Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen på 165 grader i ca 50 minuter. Prova med en sticka, kakan ska vara torr. Låt sedan kakan svalna. 
 
3. Vispa det mjuka smöret, florsocker och vaniljsocker med elvisp. Tillsätt Philadelphiaost och vispa det sedan krämigt. Bred frostingen över morotskakan. OBS! Glasera inte förrän kakan är kall - annars finns risken att frostingen smälter!
 
 
 

Att vilja men inte känna

Den 2013-06-20, kl 23:18:01
Filed in Life | Kommentarer: 0
Äntligen äntligen äntligen är det långhelg även för mig. Idag har jag jobbat 12.42-19.12 och det har varit svinvarmt inne på jobbet. Vi har ju dessutom ingen luftkonditionering, usch. Bannemej inte många dagar kvar till semestern nu :)
Nästa vecka är det kortvecka för mig igen för då är det BRÅVALLA som gäller!!! Så jääääkla taggad. Åker med Sanna, hennes kille Andreas och hans kompisar. Thilda bestämde sig även för någon vecka sedan för att hänga på, så då får jag äntligen(!) träffa henne igen hihi. Känner på mig att det här kommer bli en utav höjdpunkterna i sommar!
 
Idag efter jobbet åkte jag hem på stubinen där pappa och Tim väntade på mig. Gjorde klart det sista av morotskakan som jag tänkt ge till farmor i present. Hon fyller nämligen år idag ♥ Så ikväll blev det prat, gofika och massa mys hos farmor och farfar. Världens bästa!
 
 

Believe you can and you´re halfway there

Den 2013-06-18, kl 11:37:00
Filed in Träning & hälsa | Kommentarer: 2
Shit! Vaknade ganska sent idag (för att vara jag) och nu är jag lite småstressad över allt jag ska hinna med innan jag börjar jobba. Nackdelen med att jobba eftermiddagsskiftet. Även fast halv fyra är ganska sent. Jag känner mig typ alltid stressad för att jag har en tid att passa.
 
Jag har nu fått skynda mig ut på en lite kortare löptur. Det gick bra, men jag har en jädrans träningsvärk efter igår!!! Jag och James tränade bröst, ben/rumpa och mage då. Vi testade en ny bra övning som tar både insida lår och mage. Svinjobbig. Ska visa den här någon dag. Men idag blev det fyra km i lugnt tempo. Skönt. Nu sitter jag och äter en sen frukost. Favvo.
 
 
 

Sweet dreams

Den 2013-06-18, kl 01:05:00
Filed in Life | Kommentarer: 0
Puh, äntligen är dagens arbetspass avklarat. Denna vecka är det eftermiddag/kväll för min del. Helt perfekt eftersom att jag då kunde sova lite längre än vanligt. Summerburst tar ju på krafterna. Åh, jag kan inte räkna antalet gånger jag har spelat om alla mina filmklipp från då. Jag får gåsgud bara av att titta och minnas tillbaka. Men jaja, nu ska jag sluta tjata om det för er och gå och sova. Det är ju en dag imorgon också :)

Min gostjej är till salu

Den 2013-06-17, kl 20:25:00
Filed in Hästliv | Kommentarer: 0

Efter sommaren så kommer jag inte ha kvar "min" älsklingstjej. Kanske inte ens blir under hela sommaren. Mirre ska säljas. Men då ägaren inte kan ta hem henne så kommer hon stå kvar hos mig tills hon säljs, är tanken. Tänk att det redan har gått ett år...

Idag blev det ett kortare longeringspass med inspänningstygel. Till skillnad från igår så var hon lugn och avslappnad från start. Lyssnade bra och var väldigt arbetsvillig :) Lite kämpigt i galoppen bara. Jag känner mig så nöjd med henne idag! Älskar dessa dagar. Finaste tjejen.


Lyckan var total

Den 2013-06-17, kl 12:03:00
Filed in Life | Kommentarer: 0
Jag kan inte beskriva för er hur BRA min helg har varit. Den bästa på väldigt länge!!! Summerburst var helt galet jäkla bra. Det finns verkligen ingenting som kan toppa det. Oslagbart. Jag tyckte att SHM-konserten var det bästa jag varit med om, men detta var på en helt annan nivå kan jag säga. Att stå där i publikhavet, under bar himmel, sjunga med i världens bästa låtar och bara känna all energi runt omkring sig. Mäktigt. Total eufori. Jag kan inte riktigt sätta ord på själva känslan egentligen... Inget snack om saken att jag ska dit nästa år igen! Läääättttttt
 
Här kommer lite bilder från helgen. De första är från Rebeccas mottagning :)
 

Forever young

Den 2013-06-15, kl 09:45:24
Filed in Träning & hälsa | Kommentarer: 1

God morgon! Jag kickar igång denna superdag med lite träning. Men jag kör hemma idag så det blir löpning och lite all möjlig styrka. Resten av dagen bjuder på studentfirande för Rebecca och Summerburst! Glad tjej idag :)


Day one #summerburst

Den 2013-06-15, kl 08:27:00
Filed in Life | Kommentarer: 0


Cinnamon rolls

Den 2013-06-12, kl 21:57:00
Filed in Bakfrossa | Kommentarer: 0
Har känt mig som en riktig hemmafru idag. Bakat kanelbullar samtidigt som jag har lagat middag/matlåda och hängt tvätt. Skulle utan tvekan kunna jobba som konditor eller bagare på heltid. Det är verkligen något som jag gillar men sällan har tid för.
Kanelbullarna jag gjorde idag är nog de bästa och godaste jag någonsin har gjort. Utgick från ett recept men sen gjorde jag lite som jag själv tyckte. Det viktigaste är typ att inte snåla med fyllningen. Hellre för mycket än för lite. Enda problemet är att jag nu har ca 40 bullar här, som jag inte vill ha. Nån? Haha, det här intresset går verkligen inte ihop med min träning och kost.
 
 
Deg (ger ca 40 bullar)
150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst (ett pkt)
1 tsk salt
1 dl strösocker
ca 14 dl vetemjöl
 
Fyllning
smör
strösocker
kanel
vaniljsocker
 
Garnering
2 ägg
pärlsocker
 
Gör så här:
Smula jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till fingervärme, 37 grader.
Häll degspadet över jästen, rör om så att jästen löser sig. Tillsätt salt, socker och nästan allt mjöl. Arbeta degen tills den blir blank och smidig. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
Arbeta degen på lätt mjölat bakbord. Dela den i två delar och kavla ut dem till fyrkanter, ca 30x45 cm. Fördela fyllningen och vik långsidorna mot varandra. Skär två cm breda remsor tvärsöver. Lägg dem i bullformar på en plåt. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
Pensla med ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i 8-10 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Med glimten i ögat

Den 2013-06-11, kl 16:29:00
Filed in Life | Kommentarer: 0
Åh. Jag blir helt lycklig av att tänka på mina kommande helger fram till semestern. Jag har så mycket planerat att jag själv börjar bli orolig över hur mina sparade pengar ska räcka åt? Vet bara med mig att det kommer bli en sjukt bra början på sommaren. SJUKT PEPP! Jag vill bara vara överallt och ingenstans i år. Det finns så himla mycket som jag vill göra verkligen. Det här ska bli den bästa sommaren någonsin.
 
I helgen är det såklart Summerburst i Stockholm som gäller. Och nu när spelschemat har släppts måste jag faktiskt säga att jag ser mer fram emot fredagen. Hardwell, Steve Aoki, Alesso, Steve Angello och Ingrosso kan inte bli annat än lyckat. Under lördagen ska jag även träffa och fira min bästa finaste Rebecca som då tagit studenten!!!

När dagar blir till nätter

Den 2013-06-10, kl 22:15:00
Filed in Tess | Kommentarer: 0
Nu tänkte jag försöka starta någonting nytt här. Är trött på allt gammalt.
 

Och i dessa stunder vill man ingenting hellre än spola tillbaka tiden

Den 2013-06-05, kl 14:56:00
Filed in Kärlek i all ära | Kommentarer: 0
Studenten 2012 |

Ingenting kommer någonsin bli som förut

Den 2013-06-02, kl 22:17:00
Filed in Ord rakt från hjärtat | Kommentarer: 0
Någonting som jag verkligen kan ligga och fundera över är varför folk måste förändras med tiden. Hur folk förändras. Oavsett om det är självförvållat eller inte. Vissa tappar sig själva helt i denna gryta. Och när vi umgås nuförtiden är det aldrig som förut.

© Headerbilder från Wallpapers Wide