Don't start something you can't finish

Den 2013-04-25, kl 12:13:49
Filed in Träning & hälsa | Kommentarer: 1


Svar på kommentar

Den 2013-04-24, kl 10:16:00
Filed in Tess | Kommentarer: 0
Har sätt att du jobbar på scania, o tänkte bara kolla hur det är där tycker du?
Är det tungt?
Är du anställd via bemanningsföretag eller är du anställd av Scania?
För det är så att jag funderar på o söka.

Tack på förhand och fin blogg du har! :)

 
Hej och tack så mycket!
Jag har nu jobbat på Scania sedan sept -12 och är anställd via bemanningsföretaget Randstad. Vad jag har förstått så anställer de ju i princip bara folk via Randstad nuförtiden. Det finns ju hur många olika byggnader och avdelningar som helst men jag jobbar på motormontering. Majoriteten av folket som jobbar här är killar, och det är något man märker av när man kommer in som tjej. Både på gott och ont. Jag har i alla fall fått lite mer skinn på näsan och vågar säga ifrån, vad jag tycker och tänker. Killar är inte lika komplicerade som tjejer kan vara och det är skönt. Dock kan det bli lite tråkigt ibland som ensam tjej.
 
Jobbet som sådant är ganska fysiskt. Jag står ju på line hela dagarna och monterar olika artiklar på motorn. Det kan vara allt från tunga ventiler till små fästen. Det är väldigt olika beroende på vart man hamnar. Man bör vara inställd på att få ta i i alla fall och personligen tycker jag att det kan vara ganska slitigt. Där jag jobbar har vi en takttid på 2:18 min men det är olika. Chassi har jag hört har en taktid på 20 min. Allt beror på vart man hamnar!
 
Hoppas du har fått svar på dina frågor :)
Kram

It´s not a great day until I WORKOUT

Den 2013-04-23, kl 23:40:58
Filed in Träning & hälsa | Kommentarer: 0
Hej kära ni. Igår vart det en välbehövd vilodag för min del. Men idag var det bara på't igen. Jag vet helt ärligt inte vart jag fann motivationen till att träna idag? Om det var känslan att äntligen få sluta jobbet eller det plötsligt fina vädret?
 
Jag kom i alla fall iväg på en bra mycket längre runda än vad jag hade tänkt. Det vart milen idag! Galet skönt att ligga i soffan nu med det i benen. Däremot hade jag ont i vader + benhinnor halva passet :( Så det kändes skjuts jobbigt och tungt. Jag menar, det räckte ju inte med att man hade motvind i princip hela vägen..? Hur som helst så behöver jag verkligen ett par nya löpardojjor! Dessa jag har nu har nog gjort sitt. Jag ska ta det lite lugnt nu med löpningen resten av veckan, tänkte istället boka in mig på spinning vilket är skonsammare. Imorgon blir det gym med Frida :)
 

Call me crazy but I love suffering the day after my workout

Den 2013-04-22, kl 22:52:00
Filed in Life, Träning & hälsa | Kommentarer: 0
Ahhhhh! Vad jag hatar att blogga ibland. Jag hade nyss knåpat ihop ett inlägg om helgen och när jag håller på att lägger till bilder så försvinner hela skiten. Snacka om tålamodsprövande. Jag har i alla fall haft en väldigt bra helg. Har inte njutit så här mycket på länge vill jag lova. Började som sagt lördagen med att springa 1,3 mil. Solen sken och jag kände mig väldigt peppad under hela passet. Sprang längs kanalen så det flöt på. Känslan efteråt är verkligen obeskrivlig. Efter en bit mat åkte jag och mamma till Trosa för lite kvalitetstid. Vi promenerade längs hamnen innan vi satte oss i solen för gofika. En välförjänad kladdkaka med vispad grädde. Så jävla gott. Mums. Det är något jag märkt nu när jag inte äter godsaker så ofta, att när jag väl gör det, så njuter jag på ett sätt jag aldrig tidigare gjort. Jag försöker också välja mina tillfällen då jag ska äta godsaker. Det är ju t.ex. mycket mysigare att sitta och äta eller dricka gott med vänner än att trycka i sig en maraboukaka på jobbet.
Lördagskvällen gick i lyxhetens tecken. Jag och Sanna grillade fläskfilé, åt ugnsbakad potatis, sallad och vitlöksbröd. Fy tusan vad gott det var! Jag har saknat kolhydrater sååå mycket. Till efterrätt åt vi sorbetglass med hallon plus att vi drack asti och vitt vin till råga på allt :) Kunde verkligen inte ha haft en bättre lördagskväll. Toppengott alltihop och min bestie till sällskap
 
Hela söndagen spenderades i stallet då vi hade både stallmöte och städdag. Tur att vi hade vädret med oss! Kom därifrån runt tretriden och gick då ut och sprang. Jag tänkte bara jogga av lite lätt efter gårdagen men det vart lite längre. Vilket bara var dumt av mig då jag började känna av smärtor i benen mot slutet. 31:36 min, 6,48 km, 4:52 min/km och -511 kalorier.
 

LOVE LIFE

Den 2013-04-20, kl 17:40:00
Filed in Träning & hälsa | Kommentarer: 1
Aldrig ska jag ångra att jag tog upp träningen igen. Ett utav de bästa besluten som jag har tagit. Ni som har hjälpt mig på traven ska ha ett stort jävla TACK! Just nu finns det ingenting som kan stoppa mig. Känner mig sjukt stark och jag älskar det. Om en månad åker jag utomlands, vilket ska bli såååå jävla skönt. Sen har jag hela underbara sommaren framför mig. Livet <3

1,3 mil avklarat!

Den 2013-04-20, kl 17:33:27
Filed in Träning & hälsa | Kommentarer: 0

What screws us up the most in life is the picture in our head of how it is supposed to be

Den 2013-04-20, kl 17:16:00
Filed in Träning & hälsa | Kommentarer: 0
Jag märkte ganska snabbt när jag började blogga igen vilken tid det tar. Tid som jag egentligen inte har i och med heltidsjobb, häst och träningen. Så det får bli lite så här. Som sagt, jätte roligt att ni kommenterar! Men det skulle vara ännu roligare om ni skrev namn också :) Man blir ju så nyfiken. Finns också på instagram, twitter och facebook att följa och besvara frågor, eftersom att det blir lite till och från här. Där heter jag "TessHeed" på samtliga sidor.
 
I veckan har det varit lite si och så med träningen, däremot så har jag hållit kosten väldigt bra. Och det är ju minst lika viktigt som att hålla igång träningen. Jag tänkte att jag nån gång skulle föra matdagbok över en hel dag med kaloriintag/uttag inräknat osv. Om det skulle vara intressant? Jag skulle även vilja ha lite tips och inspiration på bra frukost, mellanmål och middagar!
Jag har den senate tiden börjat känna en helt annan känsla för träningen. Förut eller i början kände jag mig väldigt stressad över det. Att ta mig ut och träna, att göra förbättringar och se resultat. Helt enkelt att komma i form. Jag ville se resultat Direkt. Gjorde jag inte det fick jag ångest, ville (måste) träna ännu mer och drog ner på allt mer som inte var nyttigt. Vilket resulterade i att jag fick dagar (helger) som jag bara fick nog, och åt allt onyttigt som kom i min väg - vilket gjorde att jag fick fruktansvärt dåligt samvete. Det kändes liksom som om jag fick börja om på noll varje gång. Allt detta blev till en enda ond cirkel, och det här var inte det träningsliv jag ville leva.
Nu känner mig mycket lugnare och kan känna att det är okej att tänka, att det får ta den tid det tar att uppnå mina mål. Jag har ju visserligen redan sett märkbara skillnader både i mitt mående och på min kropp. Det jag försöker få fram är att, stressar du dig igenom så kommer det inte att hålla särskilt länge, för det enda du kommer att känna är ett krav på dig själv att träna. Du måste lyssna på din kropp! Jag är väldigt glad över att jag har kommit över den biten, och faktiskt kan känna att det här är en livsstil jag vill leva resten av mitt liv. Nån godisbit här eller där gör dig inte illa. Hälsosamt, sunt och nyttigt - men med måtta.

The voice inside your head that says you can't is a liar

Den 2013-04-14, kl 11:56:00
Filed in Träning & hälsa | Kommentarer: 2
Igår var jag och mamma i Stockholm på jakt efter ett par nya löpardojjor. Jag började må rätt dåligt där uppe, kände mig så himla seg i kroppen, så galet trött och kallsvettades. Exakt så här kände jag mig förra helgen också. Jag funderar om det är pga att jag har ändrat min kost, och fortfarande tränar lika hårt. Jag äter ju kött/kyckling/fisk och enbart sallad till både lunch och middag.
Så igår struntade jag i salladen och åt spaghetti bolognese. Grejen är ju inte att jag ska "gå ner" i fettprocent om det ska kosta mitt välmående. Kände mig bättre redan en stund senare :) Tyvärr så hittade jag inga löparskor jag tyckte om. Så det får bli en tur upp igen om några veckor!
 
Idag kickade jag igång söndagen med en löptur. Måste säga att jag känner av på min kropp direkt när jag har ätit skit (åt godis och chips igår) nu när jag typ aldrig äter det, vilket är ganska sjukt. Idag var det riktigt tungt att springa. Tog mig i alla fall igenom en runda på 26:15 min, 5,36 km, 4:54 min/km och -420 kalorier.
 
Efter löpturen idag

Tar helg med ett PB

Den 2013-04-12, kl 18:43:00
Filed in Träning & hälsa | Kommentarer: 0
Till att börja med vill jag bara säga att jag tycker det är jätte kul att ni lämnar kommentarer! Så tack för det och hoppas ni fortsätter. Meningen med denna blogg är ju självklart mest för min egen skull, att kunna återblicka, men även att inspirera andra.
 
Idag efter jobbet och att Mirre blivit vaccinerad så var det dags att ta sig ut på veckans tredje löptur. Måste säga att det kändes sjukt tungt i benen idag. Motivationen var inte heller på topp, men det är så det är ibland. Dessa dagar försöker jag tänka "bara 10 minuter" och när det har gått det så tänker jag "bara lite till". Det brukar vara enklare att dela upp det så, än att tänka att du har ett pass på t.ex. 40 min att ta dig igenom. Då när jag har sprungit ett tag känner jag oftast att jag inte har något annat val än att fortätta.
När jag ändå har satt på mig träningskläderna, löparskorna och gett mig ut så kan jag lika gärna göra det ordentligt. Det har aldrig hänt att jag har avbrutit men jag vet att jag skulle bli så besviken på mig själv och känna ångest efteråt över att inte ha slutfört passet. I alla fall så gick det mycket bättre än förväntat idag. Jag löptränar som många andra med hjälp av appen RunKeeper. Var femte minut får man höra hur långt man har sprungit och vad man håller för hastighet. Vanligtvis brukar jag ligga på 0,8-0,9 km på fem minuter. Men idag låg jag på 1,2 km! :-D
 
Det hade jag aldrig trott med tanke på hur trött och seg jag kände mig i benen. Så det gav mig verkligen en spark i baken och motivationen gick från botten till toppen. Så härlig känsla och det blev ett riktigt bra pass tillslut. Personbästa faktiskt. Jag älskar att se förbättringar! Ett mål jag har är att springa milen på 45 min. Dagens: 21:19 min, 4,61 km, 4:37 min/km och -352 kalorier.

En spark i baken

Den 2013-04-12, kl 13:28:00
Filed in Träning & hälsa | Kommentarer: 0

Före- och efterbilder

Den 2013-04-12, kl 09:48:00
Filed in Träning & hälsa | Kommentarer: 0
Första bilden (t.v) är tagen i januari då jag precis börjat träna igen och den andra (t.h) i mars.
 
Tyvärr är bilderna rätt kassa, men de får duga. Jag måste bara tipsa om att ta dessa före- och efterbilder på er själva. Även om det inte är så jättekul till en början. Jag kunde aldrig ana vilken skillnad det skulle vara på ynka två månader. Jag såg det ju inte själv när jag stod i spegeln. Nu när man sätter före mot nu så är det ju galet. This keeps me motivated!

80% diet 20% träning

Den 2013-04-11, kl 12:25:00
Filed in Träning & hälsa | Kommentarer: 2

Nu är jag inne på min tredje dag utan kolhydrater. Eller ja, helt utan kolhydrater ska jag ju inte säga att jag är. Det skulle jag nog aldrig klara av! Men saker som vitt bröd, pasta, ris, potatis osv. håller jag mig undan för. Även vissa mejeriprodukter så som ost, grädde och smör, onyttigheter i allmänhet, läsk/saft osv.

Saker jag däremot äter mycket av är ägg, lättyoghurt, kött i alla dess former, kyckling, kassler, müsli, grönsaker i alla mängder, skinka, frukt, bär, knäckebröd och mängder av vatten. Saker som fisk och keso är också bra att äta men tyvärr inget som fallit mig i smaken. Däremot så har jag inte gett upp hoppet om att börja tycka om fisk. Tips någon?

 

Något jag också tycker är viktigt är att unna sig lite då och då. Jag har t.ex. en dag i veckan då jag får äta "vad jag vill men med måtta" för att inte tappa motivationen. Det blir dock lättare med tiden att stå emot men man måste få unna sig lite. Sen kan man ju välja själv om det är med godis, alkohol eller en pizza. Jag tänkte nu hålla detta fram till då jag sticker utomlands (maj), i alla fall till att börja med. Nu har jag varit igång i snart tre månader med träningen och nu vill jag bannemig börja se stora resultat!
 
Så här kan två vanliga måltider se ut för mig:

Frukost: 1 glas vatten, lättyoghurt mixat med frysta hallon och müsli, äggvitor, low carb bröd med skinka och gurka
Lunch/middag: 1 glas vatten, kyckling, blandsallad och sweet chilisås
 

© Headerbilder från Wallpapers Wide