MIN NYA BAKBLOGG

Den 2014-08-26, kl 13:14:00
Filed in Bakfrossa | Kommentarer: 0
Kolla in min nya blogg www.bakfrossa.blogg.se
Allt där är väldigt tillfälligt. Designen ska ändras & fler recept ska in!

Himmelsk hallon- och limeglass

Den 2014-08-25, kl 14:49:09
Filed in Bakfrossa | Kommentarer: 0


Fantastiskt god och barnsligt enkel att slänga ihop!

3 ägg
0,75 dl strösocker
1 lime
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl vispgrädde
175g frysta hallon

Vispa ägg och socker poröst. Vänd i skal + saft från en lime samt vaniljsocker.
Vispa upp grädden i en ny skål och vänd sedan samman med resten.
Värm 125g frysta hallon i micron, mosa och sila i en ny skål och låt sedan svalna. Alt. ställ in i kyl. Vänd ned den kalla saften från hallonen samt 50g grovhackade frysta hallon.
Låt stå i frysen i minst fyra timmar. Servera som det är eller tillsammans med hemmagjord chokladsås! 

Minibiskvier för hallonälskare

Den 2014-08-23, kl 15:42:00
Filed in Bakfrossa | Kommentarer: 0
Jag har bakat biskvier flertalet gånger men då med choklad. Denna gång ville jag prova någonting nytt, något litet och sött & syrligt. Det fick helt enkelt bli hallonbiskvier i miniformat. Underbart goda! Något pilligt såklart men helt klart värt det! Jag älskar när bakverk är små som en mumsbit. Man vill ju bara ta en till, och en till... och en till. Baka dessa och ni kommer inte bli besvikna, det vill jag lova! ;-)
 
Mandelbotten
200g mandelmassa
1 äggvita
1/2 dl strösocker
 
Vispa äggvitan LÄTT och blanda med strösocker. Riv mandelmassan i blandningen och vispa jämnt.
Spritsa ut små bottnar (inte större än en 5 krona för minibiskvier) på en bakpappersklädd plåt.
Grädda i 175 grader tills de fått en fin färg, ca 10-20 min beroende på storlek och ugn.
 
Hallonsmörkräm
250g rumstempererat smör
1 1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 st äggulor
225g frysta hallon (eller efter smak)
 
Koka upp och mosa hallon i en kastrull till en slät konsistens. Sila bort fröna och låt sedan hallonsåsen svalna.
Vispa ihop rumstempererat smör med florsocker och vaniljsocker. Blanda i äggulorna en i taget. Tillsätt sedan den kalla hallonsåsen. Till en början ser det ut som att krämen har skurit sig men vispa kraftigt så ska du se att den går ihop!
Ställ in smörkrämen i kylen en liten stund så blir den lättare att hantera. Bred smörkrämen lite toppigt på undersidan av mandelbottnarna.
Ställ in i frysen minst en timme (över natten går också bra).
 
Garnering
200g vit choklad
 
Smält chokladen på svag värme över vattenbad. Tänk på att chokladen inte ska vara för varm, då kommer den inte fästa lika bra på smörkrämen.
Doppa biskvierna i chokladen och vrid dom lite så att överflödig choklad rinner av. Låt hallonbiskvierna stelna i kylen.
 
Godast är de nästan när de fått "stå till sig" ett dygn i kylen. De går även bra att förvara i frysen!

© Headerbilder från Wallpapers Wide