Kladdkakemuffins med kolatopping

Den 2012-08-31, kl 18:34:11
Filed in Bakfrossa | Kommentarer: 0

Denna regn- och ruskdag passade jag på att utnyttja genom att baka. Något som jag inte riktigt haft tid för på ett tag nu, så detta var en perfekt dag. Det vart något så simpelt som kladdkakemuffins med kolatopping.
 
Kladdkakemuffins ca 12-16 st
100 gram smör
3 dl strösocker

1 msk vaniljsocker
1.5 dl vetemjöl

1 nypa salt 
4 msk kakao
2 st ägg
 
Kolatopping
100 gram smör
4 msk strösocker
2 msk kakao
2 tsk vetemjöl
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
3 msk ljus sirap
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 160 grader.
2. Smält smöret till muffinsarna och blanda så länge ihop de torra ingredienserna.
3. Tillsätt äggen och rör om. Blanda till sist ner smöret och rör sedan till en jämn smet.
4. Klicka ut smeten i formar, använd gärna en muffinsplåt. Fyll till knappt hälften med smet.
5. Sätt in plåten i mitten av ugnen och grädda i ca 15 minuter. Viktigt! Muffinsarna ska vara kladdiga i mitten när du tar ut de.
6. Gör kolatoppingen medan muffinsarna gräddas. Smält smöret i en kastrull. Blanda sedan ner alla de övriga  ingredienserna och låt sjuda i ca 15 minuter.
7. Glasera muffinsarna direkt när de kommer ut ur ugnen med kolatoppingen.
8. Låt svalna alt. ställ in i kylen. Klart!

En filt & en bra film och dagen är räddad

Den 2012-08-31, kl 13:13:00
Filed in Life | Kommentarer: 0

Vad passar bättre en dag som denna än lite varm choklad i soffan framför en bra film? Njuter av min lediga dag.

As we grow up, we don't lose friends - we just learn who our real ones actually are.

Den 2012-08-30, kl 22:14:00
Filed in Hästliv | Kommentarer: 0
Idag har varit en bra kväll. Jag och Sanna var iväg och hopptränade för första gången den här terminen och gud vad det gör mig glad. Även om att rida är väldigt avslappnande så kan det faktiskt vara riktigt jobbigt ska ni veta. Detta är träning för muskler man inte visste att man hade. Så jag räknar med en fet träningsvärk imorgon. Just nu känns det som att min rumpa ska ramla av. Men jag är sjukt nöjd över Mirre. Fina fina häst. ♥
Eftersom att det var första gången så hade vi ganska enkla övningar på rakt spår. Målet denna gång var att få hästen över samtliga hinder. Vi ställde alltså inte så höga krav denna gång, men det var också väldigt skönt. Jag hade inga som helst förväntningar, ändå var jag så himla nervös innan. Det enda jag var lite orolig över var hur mycket Mirre skulle lyssna på mig. Hon blir som sagt väldigt stark ibland, men det var faktiskt inga problem alls. Hon skötte sig väldigt bra. Var lite tittig och ofokuserad till en början men med tiden kom hon ner och blev fin. Bara saken att jag kunde galopphoppa enstaka hinder gjorde mig glad. Hon har ju som sagt varmblod i sig och har varken bra med muskler eller kondition. Men hon har en väldigt trevlig inställning till hinder och att hoppa. Hon behöver som sagt stärkas och musklas på en del men jag tror verkligen att om vi kör på nu så kommer vi nog kunna starta en liten tävling till nästa år. Så här såg dagens "slutövning" ut. Ursäkta mina fula hinder, haha.

If the truth has been forbidden, then we´re breaking all the rules

Den 2012-08-29, kl 21:27:00
Filed in Musiksmak | Kommentarer: 1

Sometimes you need to step outside, get some air, and remind yourself of who you are and who you want to be

Den 2012-08-29, kl 19:32:55
Filed in Ord rakt från hjärtat | Kommentarer: 0
Ibland är inte vilja tillräckligt. Tiden måste vara rätt.

Those days are gone, now the memories are on the wall

Den 2012-08-27, kl 19:13:00
Filed in Life | Kommentarer: 0

Fredag: Åkte till SKHLM med Nettan för bränna lite pengar av min lön. Vart dock väldigt besviken den här gången för jag hittade ingenting. Varför är det alltid så att när man inte har pengar så hittar man en hel massa och när man har pengar så hittar man ingenting? Det är bara så typiskt. På kvällen åkte jag till Emmelie och hade lite fredagsmys.
 
Lördag: Jobbade 9.00-14.30 och sen var det bara hem snabbt och duscha. Åkte ner till Sanna där vi fixade oss tillsammans och korkade upp. Vi hade så himla tur med vädret vilket gjorde oss ännu mer laddade. Halv åtta mötte vi upp några vänner till Sanna på Barolo för middag och drinkar. Älskar att träffa nytt folk när man känner att det klickar. Kvällen fortsatte vidare på The Strip som hade premiäröppning! En väldigt lyckad kväll med härligt folk :) Börjar dock tröttna på Södertälje efter ett år som myndig...
 
Söndag: Jobbade 9.00-14.30 sen slog baksmällan till och jag somnade i soffan när jag kom hem. På kvällen kom Emmelie hit och åt middag och sen åkte vi vidare till Heron City för bio. Magic Mike blev det såklart. Om Channing Tatum hade mycket fans innan den här filmen så var det ingenting mot vad han måste ha nu. Dräggel dräggel. TRAILER HÄR.
 
 

Den 27 augusti

Den 2012-08-27, kl 15:35:00
Filed in Life | Kommentarer: 1
Nu har jag bloggat dåligt under några dagar så tänkte dra en uppdatering lite senare under kvällen. Idag har jag jobbat 9.30-14.30 så jag kom nyss hem. Lunchen idag blir bacongratängen som jag gjorde igår. Den är faktiskt ännu godare idag när den har fått stå till sig. Mums. Tips tips! Jag håller på och betalar räkningar för Mirre nu. Faaan, vad det går åt pengar! Jag beställde ett helt set med reflexer till henne förra veckan så jag hoppas att de kommer imorgon. Det är ju redan mörkt vid kl åtta nu.
Jag ska sedan ner på stan en snabbis för att göra två återköp, ner till stallet för att longera Mirre och till sist handla. Kanske hinner med att baka någonting smarrigt också? Det var ju ett tag sen nu :)

And we hear the call to carry on...

Den 2012-08-23, kl 08:50:20
Filed in Innebandy | Kommentarer: 1
Jag är fan inte klar.

Don't waste your time on revenge, those who hurt you will eventually face their own karma

Den 2012-08-21, kl 23:28:54
Filed in Life | Kommentarer: 0
 
Hejhej. Idag har jag spenderat dagen hemma hos farmor & farfar, på arbetsförmedlingen och i stallet. Nu sitter jag i soffan hemma hos mamma och bara tar det lugnt. Förresten så gick glaset på min iphone i tusen bitar alldeles nyss. Känns för jävligt. Men efter att tappat den 334969756 ggr i marken så var det kanske inte så konstigt ändå. Tråkiga pengar bara...
Även fast jag har varit ledig i hela fyra dagar nu så känns det ändå som att jag inte har hunnit med ett piss. Mitt rum ser ut som skit & min garderob ekar! Jag är ledig på fredag också så då ska jag bannemig ta mig i kragen... Annars jobbar jag varje dag från och med nu fram till torsdag nästa vecka. Fick lite uppryckande besked från Adecco idag också, så det är väl bara att hålla tummarna.

Fringe crave bag

Den 2012-08-20, kl 22:56:48
Filed in Cravings | Kommentarer: 1
 
Min väska gick typiskt nog sönder förra veckan, eller ja, inte hela väskan utan bara blixtlåset. Så jag skulle ju egentligen bara kunna lämna in den på lagning. Men den har fått följa med mig sedan 2010, så det är väl kanske lika bra att köpa en ny tänkte jag. För jag behöver faktsikt en ny. Så den här snygga fransvänskan fick det allt bli. Från JFR.se och kostar 599 kr.

Some think it's holding on that makes one stronger, sometimes it's letting go

Den 2012-08-20, kl 01:17:00
Filed in Ord rakt från hjärtat | Kommentarer: 0

Tips på bra bett?

Den 2012-08-18, kl 14:01:00
Filed in Hästliv | Kommentarer: 1
Usch. Idag mår jag inte bra. Tung i huvudet och seg som satan. Men tur att Sanna också skulle rida idag, annars hade det nog inte blivit av... Ridturen vart väldigt lugn, i princip bara skritt. Samtidigt som vi satt och snackade om allt mellan himmel och jord. Mysigt ändå. Jag har bara ett litet problem. Mirre går på vanligt tre-delat bett och hon lyssnar inte när vi rider ut. Hon blir väldig stark så jag har funderat på om jag ska prova något lite skarpare, men vet inte vad. Det är ju inte så att jag inte får stopp på henne alls, men jag vill heller inte sitta och dra henne i munnen... Någon som har tips? Pessoa t.ex. har jag bara hört dåligt om...

You can never break me

Den 2012-08-17, kl 09:51:00
Filed in Life | Kommentarer: 3
Wohooooo! Idag är det äntligen fredag. Glädjen flööödar :) Jobbar till kl sex (äntligen är denna långa jobbvecka snart över), ska ner till stallet en stund och sen blir det vinmys med Sanna. Underbara fredag och helg. Du hade inte kunnat komma lägligare!

 

The perfect one

Den 2012-08-16, kl 15:50:00
Filed in Hästliv | Kommentarer: 0

Min prisessa

Den 2012-08-16, kl 11:21:00
Filed in Hästliv | Kommentarer: 1
Jag skrev ju för ett tag sedan att, trots att jag bara hade haft Mirre en vecka då så kände jag ändå att vi hade skapat ett starkt band mellan varandra. Igår fick jag det bekräftet på bästa möjliga sätt. Nu när hästarna står på bete en bit från stallet så brukar jag parkera bilen vid hagen. Alltid samma bil och allltid samma ställe. Så igår när jag svängde in till hagen (satt alltså i bilen) hör jag hur min fina tjej gnäggar upprepande gånger och går mot staketet. Där står hon snällt och väntar på mig och hela min kropp fylls med värme och kärlek. Jag kan inte förklara denna känsla. Bandet mellan människa och häst, eller djur överhuvudtaget, är så starkt. Hur vi kommunicerar och förstår varandra. Detta låter klyschigt men Mirre är inte bara en häst jag har på foder, hon är en bästa vän till mig. Världens finaste och bästa. Du gör mig hel ♥


World behind my wall

Den 2012-08-16, kl 00:31:14
Filed in Ord rakt från hjärtat | Kommentarer: 0
Hejhej. Jag ville bara göra ett onödigt god natt-inlägg och berätta om vilket bra humör jag är på just nu. Annars brukar jag ju alltid bara skriva i denna kategori när jag är deppig. Dessa inlägg behövs ju också :) Känner mig faktiskt riktigt galet taggad på livet, utan att överdriva det minsta. Mitt sleepmode har skiftat till partymode, typ. Jag längtar till morgondagen, fredag och helgen. Jag vill hitta på massor med roliga saker och bara leva livet till fullo. Varför vänta? Jag har hela världen framför mina fötter.
 

Lägg din hand mot min kind och visa mig vägen

Den 2012-08-15, kl 23:40:22
Filed in Musiksmak | Kommentarer: 0
Går på repeat hos mig just nu...

Du kramade mitt hjärta så det formades perfekt

Den 2012-08-14, kl 13:06:00
Filed in Life | Kommentarer: 0
God morgon världen. Idag var jag uppe med tuppen kan man säga. Först var jag iväg på ett möte och sen har jag ju mitt underbara åtta timmarspass i glasskiosken idag igen. Nåja, jag behöver varenda krona just nu eftersom att jag inte fick jobbet. Jättretråkigt och jag känner mig väldigt besviken om jag ska vara ärlig. Men det är väl bara att ta nya tag och komma igen som man så klyschigt säger.
 
Efter jobbet ska jag och pappa åka och kolla på ett hus i Viksberg. Det såg jättefint ut på internet så det ska bli spännande. För övrigt så kan jag inte sluta längta tillbaka till i lördags. Det var en utav de bästa kvällarna jag har haft på väldigt länge.

I will never let you fall

Den 2012-08-14, kl 01:23:33
Filed in Life | Kommentarer: 0
Jag tror att jag har fått en ny favoritsyssla innan jag ska sova.
Att ligga och lyssna på lugn musik från en utav mina spotifylistor "När du behöver finna ro". I like.

Ridbyxa Spirit CRW

Den 2012-08-13, kl 21:46:02
Filed in Hästliv | Kommentarer: 0
HÖÖKS HÄSTSPORT 399 KR

Världens bästa klass, 9c

Den 2012-08-12, kl 23:24:00
Filed in Life | Kommentarer: 0
Vi vart totalt runt 20-25 personer igår på klassåterträffen. Vi hade som sagt planerat grillning och lekar, men riktigt så blev det ju inte. Alla kom så sjukt bra överrens och alla var så uppe i sitt så vi bestämde oss för att helt enkelt strunta i lekarna tillslut. De behövdes liksom inte, vi var redan igång. En hel massa skratt & dans och lite för mycket av det goda. De sista lämnade festen kl åtta på morgonen och det var väl ungefär då vi gick och la oss också. En riktigt lyckas återträff med andra ord.
Det var så himla roligt att få träffa alla igen! Att få höra vad de har gått igenom under den här tiden och hur deras framtid ser ut. Har saknat alla så mycket och det är faktiskt helt sjukt vilken GRYM klass vi var. Ni som inte var där missade verkligen någonting. Jag hoppas att det inte dröjer tre år till innan nästa återträff blir av! Här bjuder jag på en liten bildbomb från gårdagen:




Life is too short to wait

Den 2012-08-12, kl 12:26:00
Filed in Life | Kommentarer: 0
Vilken sjukt bra dag jag hade igår! Först red jag och Sanna ut på en långtur i det superfina vädret, sedan hade vi en riktigt lyckad klassåterträff med 9c. Så himla bra kväll alltihop! Bjussar på en bild nu, men berättar mer om det sen för nu ska jag till stallet...


THE THANKS I GET

Den 2012-08-10, kl 23:48:28
Filed in Musiksmak | Kommentarer: 0

Är och kommer alltid att vara en utav mina favoriter.

Kärleken jag känner för denna häst är allt

Den 2012-08-10, kl 13:03:00
Filed in Hästliv | Kommentarer: 1
 
Min fina häst och vän ♥ Jag är så otroligt glad över att det blev så här. Vi var tre stycken som ville ha henne och att just Jag vart den lyckliga! Det finns inget i världen som jag skulle byta bort henne mot. Jag har saknat detta så förbaskat mycket. Hästar och djur överhuvutaget ger en så himla mycket kärlek. De är fanastiska lyssnare och ensamheten är långt borta. På senaste tiden har jag bara känt att allt i livet blivit mycket lättare och jag tror att mycket är tack vare detta. Jag ser så mycket fram emot tiden som ligger framför mig. I stallet tillåter jag mig själv att vara lycklig för där finns ingenting annat. Alla tankar bara försvinner. Jag känner mig så fri.
Älskade Mirabelle. Tack för att du tar hand om mig.

Life is a journey and not a destination

Den 2012-08-10, kl 01:28:43
Filed in Ord rakt från hjärtat | Kommentarer: 0
Mitt liv har verkligen varit upp och ned de senaste 6 månaderna. Tillslut blir det väl så att känslorna kommer ikapp en och då brakar allt. Det hände mig. Jag hann inte med att hantera allt som kom och visste heller inte hur. Jag kunde innan inte förstå att livet kunde vara så här tufft. Det är så starka känslor. Att vakna upp med oro om att förlora någon man älskar eller att allt bara en dag ska försvinna osv. Att inte våga göra någonting för att man helt enkelt är rädd. Denna undvikelse. Man lever i sin egen värld där allt är betydelselöst, det enda man tänker på är att överleva dagen... Känslan av att vara lycklig har skrämt mig så många gånger, med rädsla av att halka tillbaka. Samtidigt kan jag heller inte fortsätta lägga band om mig själv och sluta leva. Det är nästan så att jag börjar gråta när jag tänker tillbaka på allt jag har gått igenom under denna tid, hur oförklarligt jobbigt det har varit och att jag nu står här. Ett halvår senare. Starkare än någonsin. Även fast det inte är helt borta så är jag ändå otroligt glad när jag idag kan känna känslan av livsglädje, längtan och hopp. Känslor som tidigare inte ens fanns för mig. Nu börjar min resa.

Mountain horse

Den 2012-08-09, kl 13:34:00
Filed in Hästliv | Kommentarer: 0
Köpte en ny ridväst för några veckor sedan. 100 kr fick jag ge för denna skönhet. I ♥ Tradera

No wise words gonna stop the bleeding

Den 2012-08-09, kl 00:34:33
Filed in Life | Kommentarer: 1
Hejhej, som ni ser har jag gjort om min bloggdesign helt och hållet. Jag fick ryck och tröttnade på alltihop. Det är galet vad jobbigt det är med dessa bloggdesigner, säger jag som ändå kan rätt mycket. Den är inte helt klar än, men detta får duga så länge för nu orkar jag inte hålla på mer. :) Är ju dötrött. Har pendlat fram och tillbaka till stallet idag då jag & Sanna har städat hela stallet och målat alla boxdörrarna. Jag var även på anställningsintervju idag vilket gick bra så vi får se. Jag får förhoppningsvis svar redan imorgon....
 
Torsdag: Jobb 9.00-14.30, träffa alex & nettan, rida och färga håret
Fredag: Jobb 9.00-14.30, rida och handla och fixa inför återträffen med linnea
Lördag: Rida med sanna, stallmöte 13.00 och återträff med 9c
Söndag: Antar att detta blir en typisk bakisdag ~ soffhäng och fet mat

Tänk att något så lätt kunde vara så svårt

Den 2012-08-06, kl 16:59:45
Filed in Life | Kommentarer: 0

 

En liten timme kvar att jobba nu. Fan så skönt säger jag. Har suttit här och ruttnat bort i snart åtta jävla timmar. Jag kan fortfarande inte förstå varför dessa pass är så långa när det ändå inte finns någonting alls att göra. Antalet kunder idag kan jag liksom räkna på fingrarna... Fint väder har det ju förstås varit hela dagen också och nu börjar det väl säkert att regna lagom till att jag ska möta upp Sanna i stallet. Livet. Längtar som faen till lördag då vi har våran återträff med högstadieklassen!!!! :)


It's times like these you learn to live again

Den 2012-08-05, kl 23:43:39
Filed in Hästliv | Kommentarer: 0
Idag fick Mirre vila efter att ha gått varje dag denna vecka. Det märktes att hon var trött redan igår så hon njöt nog. Det blev massa mys och ryktning i stallet ♥ Trots att jag bara haft henne drygt en vecka känner jag redan att vi har skapat ett starkt band. Hon är så gullig. Och i fredags red jag det bästa dressyrpasset hittills. Visste inte att hon kunde gå så fint. Hon var så förbaskat snygg! 

Jobb på Solbacken

Den 2012-08-03, kl 15:23:27
Filed in Life | Kommentarer: 0

Idag jobbar jag 11.30-16.30 då jag blev tillfrågad igår om jag kunde hoppa in. Börjar ju egentligen inte förrän nästa vecka, men fem timmar kan man stå ut. På tal om nästa vecka så fick jag nyss ett samtal från Adecco och redan nu på onsdag ska jag på en arbetsintervju inför ett jobb! Plötsligt blev jag väldigt nervös... Åh. Jag hoppas verkligen det här går vägen nu så att allt löser sig. Efter jobbet blir det en snabbis i stallet, skulle egentligen ha hunnit det innan men jag var för slö idag. Tror jag ska ta ett pass på ridbanan med fokus på lydnad och tempoväxlingar. Ikväll blir det mys med mamma och Josefine. Puss

 


HÄSTCRAVINGS

Den 2012-08-03, kl 00:12:39
Filed in Hästliv | Kommentarer: 0
Idag har jag varit på HÖÖKS i Kungens Kurva med Sanna och man önskade ju att man hade råd med allt. Det finns så himla mycket fina saker. Jag har i alla fall köpt ett par nya skydd till Mirre - alltid bra att ha. Så blev det även ett par nya ridbyxor till mig själv, de skönaste jag någonsin provat. Svart-rutiga blev det den här gången och jag är jättenöjd.
Fast jag har ändå några saker till som jag skulle vilja pricka av på min lilla lista, nämligen dessa tre här ovanför... Ett shabrak, ett fodrat ridtäcke och ett fleecetäcke. Allt i olivgrönt såklart. Enligt mig är det den finaste färgen på bruna hästar :)

WHEN SOMETHING IS WORTH FIGHTING FOR

Den 2012-08-01, kl 23:25:33
Filed in Hästliv | Kommentarer: 0
Priset för världens sämsta bloggar går till mig själv. Motivationen är inte på topp här som ni märker. Det händer så mycket saker hela tiden och jag orkar inte rabbla upp alltihopa. Känns som att jag bara får skriva "ta-igen-inlägg" nu för tiden. Inte för att jag direkt lider av att ha mycket att göra, tvärtom. Jag älskar när jag har fullt upp.
 
Just nu är jag i stallet varje dag och jag kan faktiskt inte vara så mycket gladare över det. Det är det bästa som har hänt på länge och nu kommer jag att låta som värsta nörden... Men jag orkar inte ens sova för att det är så himla tråkigt. Jag vill bara att det ska bli nästa dag så att jag får åka ner till stallet och Mirre. Jag kan fortfarande må ganska dåligt men när jag är i stallet mår jag som absolut bäst. Då försvinner nästan allt annat. Jag kan säga att min favoritplats är på Mirre ute i naturen med solen i ögonen och sällskap av Sanna och Baileys. Och precis en sådan kväll hade jag idag :) Att galoppera sida vid sida är bland det mysigaste som finns.
 
 

© Headerbilder från Wallpapers Wide