Seger i hemmapremiären!

Damerna var heltända inför dagens hemmapremiär mot Vänersborg. Efter förra helgens upphämtning och poäng på bortaplan så ville vi verkligen visa att vi är starka och svårslagna på hemmaplan.

En helt jämn förstaperiod där Emmelie ”EJ” Johansson fortsätter sin målproduktion i en kontring tillsammans med Sara ”Ladan” Ladstedt,  där EJ stänker upp 1-0 i bortre krysset.  Fem minuter senare gör Ladan 2-0, framspelad av Lena Hellsten. Skotten slutar helt jämnt 11-12. Perioden avslutas med att Vänersborg får en utvisning så andra perioden inleds med power play.

Spelet i numerärt överläge blir mållöst men efter 3 minuter kontrar Lena och Ladan och efter strålande samspel så bjuds Lena öppet mål; 3-0.
Efter ca 7 minuter får Vänersborg ett power play, som de utnyttjar; 3-1. Endast tre minuter senare servar Szilvia Ladan ett utkast och otroligt starkt trycker hon sig förbi sin back och smackar upp 4-1 i första krysset.
Med endast 45 sekunder kvar av perioden så reducerar bortalaget till 4-2. Stämningen dock på topp i omklädningsrummet inför sista perioden.

Böljande spel i sista perioden. NIF försöker hålla sig på rätt sida om motståndarna och det dröjer till 14.30 innan Johanna Ottosson bombar in 5-2 i spel 5-mot-4, dagens kanon!
Ladan blir sedan utvisad efter ca 17 minuter och bortalaget spelar med 6 utespelare och reducerar också till 5-3. En minut senare slår Sarah Dahlström in ett frislag och matchen är punkterad för gott.
Vänersborg fortsätter att spela med sex utespelare och Otto passar då på att sätta punkt på målskyttet i och med 7-2.

Skotten slutar 36-36 och tack vara Szilvia Saris briljanta spel i målet och Sara Ladstedts effektiva spel framåt blir det en målmässigt säker seger. Dock känns det som att matchen var helt jämn.

-Vi är naturligtvis mycket nöjda med segern i hemmapremiären. Extra roligt att kunna göra många mål framåt, också, jublar premiärskytten Emmelie Johansson.

Alla spelare i hemmalaget ska ha plus för sin match idag. Ett lagarbete från början till slut.